Агатополският епископ Йеротей отслужи Св. литургия в храм "Св. Димитър" в Айтос

На 16 януари, Деня на Св. Преподобни Ромил Видински, в храм „Св. вмчк. Димитър Солунски“ в Айтос беше отслужена Архиерейска света Литургия. В Деня на Св. Преподобни Ромил Видински, Негово Високоблаговействейнство, Ставрофорен свещеноиконом Ромил Негозов празнува и имен ден.

   Светата литургия беше отслужена от Агатополският епископ Йеротей в съслужение със свещенослужители от Сливескта епархия. В храма дойдоха и много миряни, за да засвидетелстват уважението си към о. ,Ромил.

От свое име и от името на гражданите, кметът на Община Айтос Васил Едрев поздрави о. Ромил за празника и му поднесе като дар от айтозлии картина на художничка Димитрина Мургова "Копривщенската църква до дома на Бенковски", с благодарност за значимата му роля в духовния живот на Община Айтос.

     "Св. Преподобни Ромил Видински се е славел със своята даровитост и възхищавал всички около себе си. Чест и призвание за Вас е да носите името му, което достойно защитавате с изключителна деятелност и упоритост, следвайки мисията си да изграждате храмове и параклиси на територията на община Айтос. Благодаря Ви за духовния принос, за усърдието с което укрепвате вярата на айтозлии и обединявате общността! Бъдете здрав и все така уверено следвайте стъпките на своя небесен покровител!, пише още в поздравителния адрес на кмета до Негово Високоблаговействейнство, Ставрофорен свещеноиконом Ромил Негозов.

Честит празник, отче Ромиле!

 

 

 

Снимки