АЙТОС ПРАЗНУВА!

Честит празник на всички с айтоски корен! Знам, че където и да се намират - в страната или зад граница, айтозлии носят в сърцата си обичта към родния град! Към Айтос, градът с 1312-годишна история в пределите на българската държава!

     Гордеем се с богата история на Айтос, която ни дава самочувствие за бъдещето. Аз вярвам, че като потомци на траките и Аетос, на храбрите войни на Тервел и на будния възрожденски дух на предците ни, айтозлии няма да се огънат пред високите изисквания на времето.

Здравият айтоски корен ни е привързал към това място с родова памет и традиции. Силният айтоски характер и високият дух ще ни помогнат да приемем предизвикателствата и да преодолеем трудностите. Важно е да сме заедно, да си вярваме, и да градим Айтос като общ дом за децата си. Защото Айтос е символът, който ни свързва в стремежа към по-добри дни.

Скъпи айтозлии,

Димитровден е повод да изразя дълбокото си уважение към всички Вас - за трудолюбието, за грижата и за привързаността Ви към Айтос.

Благодаря Ви, че градите доброто име и авторитета на родния град!

На всички граждани, на всяко айтоско семейство пожелавам здраве и благополучие!

Винаги носете в сърцата си Айтос!

Честит да ни е храмовия празник на църквата “Свети Димитър”, която вече 173 години е един от стълбовете на духовността и националното ни самосъзнание. Честит празник и на всички именици! Със здраве и гордост носете името си!

Честит професионален празник на строителите, които са строили и ще строят нашия красив град!

Честит Димитровден!

Бъдете здрави!

 

Снимки