7000 АЙТОЗЛИИ ИЗБРАХА

Спортното събитие на годината 

Церемонията по награждаването беше на 21.12.2018 г, от 11.00 ч. в Заседателната зала на Общината

На 21 декември, в Айтос се проведе церемонията по награждаването на най-добрите спортисти, треньори и отбори на Община Айтос за 2018 година. Гласуването приключи в полунощ на 15 декември, до 21 декември резултатите бяха известни само на тричленната комисия, която организира онлайн гласуването в официалния сайт на Община Айтос. Изненадани бяха и победителите в тройната надпревара. Наградите на фаворитите и на всички номинирани връчи кметът Васил Едрев, под чийто патронаж традиционно се провежда годишното събитие.

Общо 7000 души са гласували в трите категории. Победителят в състезанието за Спорсит №1, събрал 44% от гласовете е женската двойка  ДИЛАРА ТУНДЖАЙ ПАЧАЛЪ И ЖАКЛИН КРАСИМИРОВА ЧЕЛЕБИЕВА на КСА "Орел" - Айтос. Втори в надпреварата с 2478 гласа или 42 % е състезателят по футбол Димитър Димчев Киряков- 16 годишен. Трета позиция заема смесената двойка Ивайла Здравкова Момчилова и Атанас Живков Богданов. 

При треньорите, победителят, който печели 41.57% от гласовете е треньорът по спортна акробатика МАРТИН БЕНОВ. Втори  с 27 % от гласовете е Ружди Хасан Ахмед-Председател и треньор на СКБ-Айтос. На третата позиция е треньорът по спортна акробатика Катя Костова Цанева, която е получила 15 % 

Безспорният първенец при отборите,  събрал 54.44% от вота е Отборът на КСБ "Айтос", втори, с доверие от 36.69% е отбор мъже на Футболен клуб „Вихър” Айтос.  На трета позиция е Баскетболен клуб „Вихър 1” –момчета 2007/2008 г. с 5 % от гласовете.

На церемонията присъстваха Атанас Атанасов - Координатор на ММС за област Бургас, Председателят на Постоянната комисия за спорта в ОбС-Айтос - Петър Хараламбов, родители, треньори и граждани.

 

Снимки