АКРОБАТИКАТА ОБРА СПОРТНИТЕ НАГРАДИ ЗА 2019 Г.

Със 62% от гласовете на айтозлии, титлата Отбор на 2019-та заслужи Клубът по спортна акробатика "Орел" - Айтос. Клубът е регистриран през 1993 год. като юридическо лице с нестопанска цел, но акробатиката води своето начало в гр. Айтос много преди това. Двама са треньорите Катя Цанева и Мартин Бенов подготвили няколко поколения успешнни акробати. Отборът на клуба участва в държавни шампионати, международни турнири, европейски и световни първенства. Завоюваните златни, сребърни и бронзови медали от айтоските акробати на най – представителните международни състезания са израз на големия авторитет на айтоската акробатична школа.

Втора позиция, в надпреварата между пет айтоски тима, заслужи Отборът на Спортен клуб по борба "Айтос" с 18 % от гласовете. Отборът с треньор Ружди Ахмед е номиниран за постигнати успехи на национални, държавни и републикански турнири. На държавното първенство за деца в гр. Горна Оряховица извоюва отборно шесто място. През месец юли на Балканския турнир в РТурция, град Ялова зааслужи сребърните медали.

Бронзовият успех на Годишните спортни награди на Община Айтос 2019 е за мъжкия отбор на Футболен клуб „Вихър” Айтос с треньор Милен Минчев. Клубът е сред  водещите отбори на А окръжна футболна група и заема първи места в класиранията. Единствения отбор в групата, който се състезава в първенството само с местни футболисти, които дават всичко от себе си за доброто представяне на "Вихър" на свой и на чужд терен. В момента отборът заема първо място в А-окръжна футболна група с афинитет за влизане във В-Републиканска футболна група, където наистина му е мястото.

На четвърта позиция, участвалите в гласуването поставиха отбора на Баскетболен клуб „Вихър” Айтос - момичета до 12 години. Петото място е за Волейболен клуб „Айтос”  отбор „кадети” под 18 годинИ. Отборът е сформиран през м. септември 2017 г. Състои се от 11 състезатели. Капитан е Светослав Тодоров. Треньор на тима е Димитър Кавръков. Всички състезатели са картотекирани в Българска федерация по волейбол.

НП

 

Снимки