Безплатни прегледи на хора с ампутации и двигателни проблеми

На 15 ноември 2017 г. /сряда/, от 10.00 часа в Дневния център за възрастни с увреждания в град Айтос, ул. "Гурко" №3 ще се проведе Втори ден на отворени врати за безплатни консултации и прегледи на хора с ампутации и двигателни проблеми, живеещи на територията на Община Айтос, и по-специално на хора с:

Ампутации на долен и горен крайник
Частични ампутации на ходило и пръсти
Скъсяване на долен крайник
Диабет(диабетно стъпало)
Гръбначни изкривявания
След инсултни състояния
ДЦП
Деформация на ходила(плоскостъпие,халукс валгус,тип пръст-чукче)
Деформация на глезенни стави
Диабет(диабетно стъпало)
Някои следфрактурни състояния

Инициативата е на Национален алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутации и протезиране, която се осъществява с логистичната подкрепа на Община Айтос. Първата обща инициатива беше реализирана на 20 април 2016 г.

Алиансът си е поставил стратегическата цел да работи за реалното подобряване на социалния и жизнен статус на хората с ампутации и двигателни проблеми и създаване на широк кръг от условия за социалното им включване и реинтегриране в обществото. "Смятаме, че с инициативата ще допринесем за по-пълноценното вписване на тези хора в гражданското общество чрез информираност и активно участие в отнасящите се до тях процеси", пише в писмото си за съдействие до кмета Васил Едрев, адв. Теньо Тенев - Зам. председател на Управителния съвет на Националния алианс за интеграция и политики за здраве и активен живот след ампутации и протезиране

Снимки