"Час по Европа" в Айтос

Община Айтос дава старт на информационните събития в област Бургас, посветени на предстоящото председателство на страната ни на Съвета на ЕС.  Инициативата е на Министерството на Българското председателство в партньорство с областните администрации, общините и неправителствения сектор.
Събитието в Айтос "Час по Европа -Ефективни партньорства в Бургаска област – заедно можем повече в ЕС“ се организира от Областна управа - Бургас и Община Айтос на 9 октомври, от 11.00 часа, в Актова зала на СУ "Никола Вапцаров". Поканата за участие е към всички, за които темата представлява интерес, специално поканени са дванадесетокласници от трите средни училища в града.

Ще бъде представена презентация по повод  10-та годишнина от членството на България в Европейския съюз и предстоящото председателство на Съвета на ЕС.  

Областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков ще открие събитието, и заедно с кмета на Община Айтос Васил Едрев ще участва в разговор-дискусия с айтоските абитуриенти, учители и граждани.

Срещата има за цел да насочи вниманието най-вече на младата аудитория върху ползите за България от членството й в ЕС, и подготовката и приоритетите на страната ни за ротационното председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

С инициативата "Час по Европа" айтозлии ще имат възможност да се запознаят с икономическите и социалните ефекти от пълноправното ни членство в Съюза и присъединяването на страната ни към единния европейски пазар, достъпа до европейски средства и трайната тенденция за нарастване на инвестиционния интерес към България.

В разговор с кмета Васил Едрев присъстващите ще научат подробности за това, как европейските фондове подпомагат развитието на Община Айтос.
В рамките на презентацията, по достъпен начин ще бъдат представени европейските институции, както и ключовите послания в програмата на ротационното председателство на България на съвета на ЕС.  Идеята е губернаторът и градоначалникът да коментират с младите хора на Айтос реалните възможности за страната ни в рамките на председателството, както и резултати от него.
 

 

 

Снимки