ДЪЖД ОТ ЕМОЦИИ НА КОНЦЕРТА „ПРИЯТЕЛИ С ТАНЦА”

За седмо поредно лято, през месец юли, НЧ „Васил Левски 1869” организира Лятна танцова академия за децата на Айтос. Тази година начални знания и умения в танцовото изкуство усвоиха 75 деца на възраст от 7 до 14 години, под ръководството Ивелина Костадинова и Мая Христова. Освен че диктуват хореографията на всички читалищни танци, двете дами доказаха, че са изключителен пример за децата - предали са им желание, емоция и хъс да танцуват, въпреки дъжда, който се изсипа на площада.

Децата от различни възрастови групи представиха 12 танца. Преди вълнуващия танцов маратон, Ивалина Костадинова сравни Лятната танцова академия с "невероятно изживяване, след което си търгваш с безброй нови приятели и мечти - сбъднати и такива, които тепърва ще сбъдваш".

Много щастливи мигове, много силни емоции и много нови умения дари тазгодишното издание на Академията на айтоските малки танцьори в продължение на две седмици. На 13 юли, на откритата сцена на площад "Свобода", децата, завършили танцовата академия показаха на всички уменията, които са усвоили по време на забавното и полезно обучение, съпроводено с много труд и усмивки.

Песен от вече богатия си репертоар пред връстниците си и айтозлии, представи 11-годишната Валериа Войкова, която първо блесна в конкурса за партньорка на г-н Андреев в Шоуто на Слави, а след това и в уникалното сръбко шоу "Звездите на ТВ Пинк" в Сърбия. Много деца, родители и граждани бяха на площада и се забавляваха с танцовите и песенните изпълнения на заключителния концерт на Академията.

Дъждът не попречи на шоуто, напротив - добави адреналин в танците. Децата събраха много аплодисменти, а ръководителките - благодарност от родителите и танцуващите малчугани, които от сега заявяват желание да бъдат част от читалищната академия и догодина.

НП

Снимки