Деца от ДГ "Пролет" с приказна изложба за 1 юни

29 май в Ритуална зала на Община Айтос беше открита изложба "Приказен свят", с рисунки на децата от ІVа група на Детска градина "Пролет" - Айтос с директор Емилия Митева. Уникалната детска експозиция е посветена на 1 юни - Деня на детето, можете да я посетите до 2 юни, уточняват организаторите.

 Своеобразен домакин е НЧ "Васил Левски 1869" - Айтос, тъй като идеята за изложбата е на читалищните дейци. Под формата на рисувани книжки, децата и учителките Юлия Драгиева Воденичарска - Дончева и Мариана Желязкова, предоставили приказните детски картинки на Детския отдел на читалищната библиотека. "Преценихме, че рисунките на децата, някой от тях индивидуални, други - колективни, са много добри и трябва да ги покажем на изложба за празника, с надеждата, че много техни връстници, ученици и граждани ще ги видят", каза за НП Цветелина Драгиева - Секретар на читалището.

Драгиева и художничката Димитрина Желева аранжираха изложбата и поканиха малките художници, техните родители и близки на откриването в навечерието на 1 юни. Малчуганите бяха очаровани от възможността да присъстват на откриването на собствената си изложба, и заредени с много емоция и споделени възторзи, пяха песни и рецитираха стихове на откриването. Нарисуваните с боички картини трогнаха и възрастните с оригинални идеи и нетрадиционни приказни образи. В серия от картини децата са представили различни моменти от любими класически детски приказки - Червената Шапчица, Трите прасенца, Житената питка, Златка - златното момиче и др. Много детски илюстрации и цели девет илюстровани книжки с рисунки е резултатът от добрата работа с децата.

Заслугата за впечатляващите детски творби е безспорно на двете учителки на ІVа група, които работят със сърце и с желание да развиват естетическия вкус и заложбите на децата. Ясно е, че не всички деца ще станат художници, но със сигурност, всяко от тях ще запомни първата си изложба. Честит празник на малките художници и на техните невероятни учителки!

НП

 

Снимки