200 деца на спортен празник в Айтос - два общински турнира в един ден

Айтоската школа с ново талантливо поколение

110 състезатели от шест клуба по спортна акробатика участваха в ІV-я Общински турнир в Спортната зала на градския стадион "Крум Делчев" в Айтос. Домакините на традиционното издание от Спортния клуб по спортна акробаитка "Орел", с треньори Катя Цанева и Мартин Бенов и хореограф Ивелина Костадинова, приеха на квадрата в Айтос най-добрите състезатели на СКА "Бургас", СКА "Нефтохимик" и СКА,,АКРО-ДЖЪМП", КГС "Черноморец" - Бургас и КСА "Стефан Данчев" - Сливен.

Четири възрастови групи от 6 до 18 години и осем "потока" от индивидуални състезатели и актобатични видове, в продължение на три часа демонстрираха грация и талант в спортната зала пред многобройна публика от родители и гости. Сред феновете на акробатиката бяха кметът Васил Едрев, Председателят на Общински съвет - Айтос Красимир Енчев и координаторът на ММС за област Бургас Атанас Атанасов.

Кметът Васил Едрев даде старт на турнира с висока оценка за успехите на айтоската акробатична школа през годините и с пожелания към новото талантливо младо попълнение на клуба. "Благодаря на ръководството на клуба и на треньорите - те имат моята безрезервна подкрепа. Радвам се, че заедно с тях превърнахме този турнир в традиционен през месец май", каза още на откриването градоначалникът.

Кметът връчи на шестте клуба купи, а на състезателите - медали и грамоти за участие. „Видях радостта в очите на децата и вълнението на родителите, треньорите и на публиката. И това е напълно достатъчно, за да пожелаем дълголетие на този празник на акробатиката”, коментира за НП кметът.  

Снимки