ФОТОКОНКУРС "МЛАДИТЕ И ПРАВОСЪДИЕТО"

На 16 април - Ден на Конституцията и професионален празник на юристите, в Районен съд - Айтос, на специално тържество обявиха резултатите от ФОТОКОНКУРСА "МЛАДИТЕ И ПРАВОСЪДИЕТО".

Фотонадпреварата се проведе в рамките на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури", която Районен съд - Айтос в партньорство със СУ "Христо Ботев", реализира успешно за поредна година.

Над 30 фотографии на ученици от гимназиалния курс на СУ "Христо Ботев" бяха подредени на изложба в съдебната институция. Съдия Мария Дучева - Административен ръководител и Председател на РС-Айтос обяви победителите, определени по зададените критерии от тричленно жури с председател адв. Здравко Костов.

На тържеството в айтоския съд присъстваха директора на СУ "Христо Ботев" - Айтос Пенка Кирязова, участниците в конкурса и техни съученици. Училището-партньор поздрави състава на РС-Айтос за професионалния празник, с пожелания за успехи в правораздаването и успешно партньорство по Програмата и през следващата учебна година.

Победителите получиха специални награди от съдия Мария Дучава, а всички участници в конкурса - Конституцията на Република България.

Първото място в конкурса беше за гимназиста Йордан Костадинов. Неговата фотография "Гарата в Айтос" ще украсява календара на Районния съд през 2019 г.

Снимки