240 кг. пластмасови капачки събра предколедно Айтос

240 кг пластмасови капачки транспортира Община Айтос до Бургас предколедно.  Чувалите с капачки са събрани от деца и граждани, в капманията "Голямото сърце на Айтос".

Ще припомним, че "Сърцето" беше монтирано в центъра на града точно преди една година и на 26 ноември 2018 г. беше даден официалния старт на кампанията. Цяла година айтозлии го пълнят с пласмасови капачки, които Общината има грижата да събира и транспортира до областния град.

"Голямото сърце на Айтос" стана символ на искреното желание на айтозлии и децата на Айтос да се включат в една изключително благородна кауза. Преди година, организатори на инициативата бяха общинските съветници от ГЕРБ и кметът Васил Едрев. Хора от всички възрасти, във всички часове на деня поставят в "Сърцето" пластмасови капачки с желанието да помагат за закупуването на реанимобил с оборудване за бебета.

Община Айтос благодари на всички айтозлии, които се включиха в кампанията, която ще продължи и през новата 2020 г. От администрацията напомнят, че гражданите могат да поставят всякакви капачки: от вода, безалкохолни напитки, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори пластмасовата среда на шоколадовите яйца.

НП

 

Снимки