Коледно настроение в Айтос

На 7 декември, обновената и през тази година от Община Айтос, коледна украса в центъра на Айтос, грейна празнично. Традиционно, Айтос запали светлините на не една а на няколко естествени елхови дръвчета на площад "Свобода". Светлините украсиха града в синхрон с фойерверките, които айтоските деца посрещнаха с възторг и възгласи. Без пампозност и скъпо струващи концерти беше даден празничният старт на Коледните прояви. Ученици, граждани, и малчугани с родители и баби дойдоха на откритата сцена за дълго чаканата среща с Дядо Коледа, Снежанка и Джуджанка.

Тон за Коледното настроение тази година дадоха читалищните джуджета с много музика, новодогишни стихчета и танцово шоу. Имаше емоции, подаръци, снимки с добрия старец и много, много детски усмивки.

"Нашата елха не е голяма, но затова пък е най-красивата. Коледните светлини ще ни вдъхнат надежда за здраве и повече късмет! Нека Коледният дух ни направи по-задружни и п-добри!", пожела кметът Васил Едрев и отброи с децата и Дядо Коледа секундите до грейването на коледната украса.

Асистентките на добрия старец Снежанка и Джуджанка бяха подготвили емоционалната празнична програма с много весели случки и танци на палавите джуджета. Кулминация на празничната еуфория от запалването на разноцветните лампички, бяха фойерверките, които по инициатива на Община Айтос, традиционно осветиха небето над града в очакване на празниците. Още много интересни събития очакват децата и айтозлии до празниците, обещаха кметът и Дядо Коледа.

НП

Снимки