Курбан за Гергьовден в Дрянковец

Дрянковлии много работят, но и много празнуват. И за всеки празник се намират щедри дарители. Намериха се и за 6 май, затова курбан за здраве събра цялото село пред паметника в центъра. Кметът Васил Едрев изпрати поздравителен адрес с пожелания за здраве и берекет във всеки дом, кметицата Севие Пехливанова пък успя да върже люлки, за да спази традицията на Гергьовден. Дни преди това, Пехливанова и разтропани жители почистиха селската чешма и улиците, за да посрещнат празника на чисто.

Дрянковец е сред малкото села, в които общността е здраво сплотена, за да движи и проблемите и радостните събития в селото. Кметицата има мощна подкрепа и се справя без проблем с всичко - погребения, сватби, честитки за новородените. Не е пропуснала нито един празник - мюсюлмански, християнски или календарен. Селото е чисто и подредено, а доброволческите инициативи под ръководството от Пехливанова, са почни ежеседмични.

Ако сега тръгнете към Дрянковец, ще ви посрещне и нова, току що поставена табела "Добре дошли". Макар че и без табелата се знае - всеки е добре дошъл в селото. Хората тук са изключително сърдечни - ще ви посрещнат с усмивка, ще ви поканят на кафе и сладки и дълго ще ви разказват какво са намислили да правят. Нищо, че селото е малко, нищо че повечето жители са възрастни хора. Местните се подкрепят един друг, а тон за добрите взаимоотношения дава кметицата Севие Пехливанова.

НП

Снимки