На Игнажден, Inner Wheel Club Бургас с дарителски жест

Рано сутринта на Игнажден, дамите от Inner Wheel Club Бургас бяха гости на Детско отделение на МБАЛ Айтос ЕООД. Поводът за визитата беше желанието на членовете на клуба да зарадват с коледни подаръци болните деца и екипа на завеждащия отделението д-р Милена Марковска.

Inner Wheel Club Бургас е част от световна организация, или преведено - вътрешнен кръг на Ротари, в който членуват съпруги, майко и приятелки на ротарианците. "В Бургас сме от четири години. Работим за доброто и красивото сред хората. Инициативата за Детско отделение е по идея на един от нашите членове от Айтос, г-жа Емине Чете, но всички приятелки работиха много усърдно, за да бъде осъществена", каза за НП, Оля Костадинова, Президент на Inner Wheel Club Бургас за 2017/2018 г.

Клубът дари отделението с пет масички и 20 столчета за болничните стаи, за да може престоят на децата в болницата да е малко по-приятен и по-конфортен. Спалньо бельо за всяко детско легло в отделението, беше другият подарък на Ротари дамите за айтоските малчугани, видя обективът на НП.

"Пожелаваме на лекарите от айтоската болница преди всичко да са здрави и с много любов да изпълняват професията, на която са се посветили. През новата година пожелаваме по-малко болни деца в отделението. Надяваме се, че ще имаме нови, полезни контакти с екипа на д-р Марковска", каза още Оля Костадинова.

Д-р Марковска много сърдечно благодари на дарителите за жеста. "Днес е Игнажден и който пръв влезе в къщата - такава ще е годината. За нас е безкрайно щастие, че в сградата на отделението първи влязоха успели, умни и благородни дами и прекрасни майки с грижа за болните деца. Затова се надявам, че годината ще е здрава и успешна за всички. Приятно изненадани и трогнати сме от жеста и вниманието. Нашите малки пациенти ще се чувстват приятно и комфортно, и обстановката ще помага за по-бързото им оздравяване. На членовете на Inner Wheel Club Бургас пожелавам здрава и успешна нова година", заяви по време на срещата в ДО- Айтос, д-р Милена Марковска.

НП

 

Снимки