На 1 юни откриха ново детско отделение в МБАЛ Айтос

В саниран, обзаведен и оборудван конрпус на МБАЛ Айтос ЕООД, на 1 юни - Деня на детето, официално беше открито ново Детско отделение. Инвестицията от 150 хил.лв са собствени средства от бюджета на Община Айтос.

Отслужен беше водосвет за здравето на децата и за успеха на медицинския екип на д-р Милена Марковска - новият завеждащ на новото Детско отделение. Управителят на МБАЛ Айтос ЕООД д-р Паруш Парушев благодари на кмета Васил Едрев и на Общинския съвет за решението да бъде финансирано преместването на ДО от старата порутена сграда в центъра на града в основната база на болницата.

"Дългогодишна е мечтата на  айтозлии за ново и съвременно отделение за децата. Благодарение на добрия бюджет тази година успяхме да отделим средства и да я реализираме. Можем да се поздравим с успешното завършване цикъла за събиране на всички отделения. Болничните сгради са санирани, болницата е вече единна структура. Надявам се това да е от полза за бюджета и организацията на работа в МБАЛ. И най-вече да е от полза за пациентите - децата и гражданите на община Айтос", заяви кметът Васил Едрев. Той благодари на Съвета за решението за финансиране на ДО, на д-р Парушев, на екипа му и на фирмата изпълнител за добре свършената работа. Лентата за откриване на болничното отделение прерязаха градоначалникът, управителят д-р Парушев и председателят на ОбС - Айтос Красимир Енчев.

На тържеството присъства целият екип на болницата, общински съветници, лекари, болните деца и техните родители. Малчуганите получиха от кмета торта с честитка за 1 юни."Новото отделение работи от началото на м. май. В момента имаме осем болни деца от Айтос и Руен. Условията са прекрасни, можем да конкурираме всяко детско отделение в Бургас.", каза д-р Марковска.

Развълнувана, събитието уважи и д-р Стамова, дългогодишен завеждащ, започнала работа в отделението през 1961 годна. "Поздравявам колегите. Никога до сега ДО не е било по-светло, уютно, добре оборудвано и обзаведено" заяви доайенът на педиатрията в Айтос. Съветници, фирми и граждани дариха отделението с подаръци и парични средства за закупуването на още детайли за интериора на просторните помещения на чисто новото отделение.

Снимки