Наградиха участниците в конкурса на МКБППМН за карикатура

Наградиха участниците в първия детски конкурс за карикатура на тема тютюнопушене. Конкурсът е оргавизиран от Община Айтос - Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с председател Мариана Димова - Зам кмет на Община Айтос, по повод  31 май - Световен ден без тютюнев дим.

"Идеята е чрез техниките на карикатурата всеки участинк да изрази своето виждане и мнение за тютюнопушенето. Интересът към конкурса надмина очакванията ни. Благодарим на учениците и на техните учители за чудесните карикатури", коментира за НП Мария Костова - Секретар на МКБППМН. 

Конкурсът се проведе в две възрастови групи - V-VІІІ клас и ІХ-ХІІ клас. Над 40 ученици от община Айтос представиха свои творби с акцент върху вредите от тютюнопушенето върху тях самите и върху околните.

Тричленно жури с председател Димитрина Желева - художник, оценяваше детските творби. Награди и грамоти от кмета Васил Едрев получиха не само най-добрите автори, но и всички участници в конкурса. Надпреварата да стане традиционна в Деня без цигарен дим, пък обещаха от МКБППМН - Айтос.

НП

Снимки