Новият управител на МЦ І ЕООД - Айтос д-р Феим Мурад встъпи в длъжност:

Новият управител на Медицински център І ЕООД - Айтос, д-р Феим Мурад официално встъпи в длъжност и беше представен на лекарския екип на Центъра на 20 декември т.г. Председателят на Общински съвет - Айтос Красимир Енчев подчерта професионализма и добрия управленски опит на новия медицински шеф. "Финансовият ресурс на Общината е ограничен, но ще помагаме на МЦ І ЕООД с каквото можем", заяви още Енчев.

Оказа се, че д-р Мурад добре познава проблемите на Центъра, а с част от специалистите вече е работил. Той призна, че ще разчита на подкрепата на Общината, на колегите си, на контактите и на добрата комуникация с всички вътрешни отделения и белодробната болница в Бургас."За мен е важно да си подадем ръце и да работим заедно. Няма в какво да се конкурираме - с различни специалности сме. Можем само да си помагаме. Искам да се откъсна от общата работа и няма да се занимавам, както до сега с крайници, плексити, дископатии и т.н. В Айтос ще работя в кабинет за белодробни болести, каквато е специалността ми", заяви д-р Мурад пред медиците на МЦ І. Акцентът в работата му ще бъде подобряване на материалната база и цялостната визия на Центъра. Според д-р Мурад, добрата визията е едно от важните условия за привличане на повече пациенти.

Досегашният управител д-р Светла Михова символично предаде ключовете на Центъра на своя наследник, и накратко представи проблемите и успехите на тригодишното ръководство на общинското търговско дружество. "Трите години минаха бързо, успях да изпълня част от бизнес-програмата, с общите усилия на целия колектив, за което благодаря на колегите, мед. сестри и санитарите. Това, с което се гордея наистина, е закупуването на ехокардиограф със собствени средства, изключително полезен за нашите пациенти. С най-добри чувства, пожелавам на д-р Мурад да съумее да увеличи състава на МЦ І. Попътен вятър и нека да постигне това, което аз успях да свърша", заяви още д-р Михова.

НП

Снимки