Пирне с най-запомнящия се празник от 15 години насам

Село Пирне празнува за 15-ти пореден път Деня на Св. Атанасий Велики на 4 май. Тържественото откриване на празника беше на площада пред Читалището. Организатори бяха Кметство с. Пирне и Читалище "Пробуда".

Кметът на селото Манчо Паскалев откри тържествата, които продължиха до късно вечерта, а кметът на Община Айтос Васил Едрев поздрави пирненци с вълнуващо слово за силата на родовия корен. "Днес, Вие показвате не само привързаността си към родното село, но и желанието си заедно да градите неговото бъдеще! Поздравявам Ви и Ви пожелавам да бъдете заедно и след празниците! Да се подкрепяте и да разчитате един на друг!", каза още градоначалникът.

Гости на празника бяха кандидати за евродепутати от различни партии, общински съветници, спомоществователи и много айтозлии с пирненски корен. Двучасова концертна програма с участието на местни и гостуващи състави и изпълнители, беше първата изненада на организаторите за жителите и гостите на селото. Тържествата продължиха с Общоселско веселие "Да се срещнем с песен в родното село", със специалното участие на Александра Димитрова - Сашка, оркестър "Родолюбие" със солисти Николай Христов и Снежина Иванова.

Вечерта стотиците зрители със затаех дъх се потопиха в мистичната атмосфера на нестинарския танц и извиха хора с ритмите на оркестър "Странджа" с Костадин Михайлов.

Празникът беше уникален, най-хубавият от всички за 15-те години до сега. Кметът Васил Едрев поднесе специални поздрави към Манчо Паскалев и Секретаря на Читалището Янка Савова и техните екипи за изключително добрата организация.

Интервю с кмета на с. Пирне Манчо Паскалев, четете в броя на НП на 13 май т.г

Снимки