Подаръци за младежите от Защитено жилище - Айтос

Дарове за младежите от Защитено жилище-Айтос от Кампанията "Плюшено Мече"- Бургас и Община Айтос

За първи път тази година, 10-те младежи, обитатели на Защитено жилище - Айтос станаха част от Коледната кампания на НПО "Операция Плюшено Мече"-Бургас.  От няколко години организацията включва в благородната инициатива освен деца, които се нуждаят от подкрепа, и възрастни с ментални проблеми, тъй като техния капацитет, държание и душа са като на деца. "Ние не съдим по опаковката, а по това, какво се крие вътре в нея. Едни от най-радушните ни посещения са именно при възрастни с ментални проблеми - те се радват истински, като малки деца, на нашето внимание и на подаръците, които им носим. Затова Ви приканваме да дарите подарък на дете, затворено в тялото на възрастен. Благодарим ви, че заедно правим света малко по-добър", е апелът на доброволците, в сайта на "Операция Плюшено мече" - Бургас, който и тази година стигна до сърцата на стотици дарители.

Младежите от Защитено жилище - Айтос се радват на вниманието на местната общност, на училището, в което учат - СУ "Никола Вапцаров", и най-вече на персонала от Общинския център за социални и здравни услуги, който ежедневно полага грижи за тях. Но и най-топлият дом, не може предпразнично да сгрее сърцата на самотните младежи така, както вниманието и чакания подарък. Чрез сайта на организацията, всеки от младите обитатели на Защитено жилище - Айтос получи чифт нови маратонки, дарени от хора със щедри сърца.

Затова и предколедната среща с приятелите доброволци от Бургас беше особено вълнуваща. Имаше и много символика, защото се случи навръх Игнажден, на 20 декември т.г - деня, в който започват Коледните празници. А според народното поверие, от това кой ще влезе пръв в къщата на Игнажден, се гадае каква ще бъде и следващата година. За младежите от Защитено жилище Айтос, 2018-та със сигурност ще бъде добра, защото на празника посрещнаха приятели с дарове. Техен гост на Игнажден беше и Зам. кметът на Община Айтос Мариана Димова. За вниманието, огромната торта и коледните подаръци, младите хора благодариха на Зам. кмета с ръчно изработени сувенири, с много усмивки и празнични пожелания.

"Операция Плюшено мече" - Бургас започва дейността си преди десетие. И тази година кампанията зарадва стотици деца и младежи, лишени от родителска грижа с персонални подаръци. В ролята на добрата фея за айтоските младежи влезе Радослава Стефанова, която регистриха участието им в сайта на кампанията.

НП

 

Снимки