През 2019-та, Общината засади над 150 дръвчета на реновирани айтоски улици

И през тази седмица продължава засаждането на декоративни дръвчета на реновираните улици в град Айтос. Само през тази година, до 10 декември, Общината е засадила над 150 дръвчета по улиците в града. Като към тях прибавим и засадените уникални видове в парк "Славеева река" по инициатива на Милен Георгиев и айтоски младежи, бройката набъбва. В аванс ще кажем, че и СУ "Христо Ботев" готви кампания за засаждане на дръвчета по свой проект и със съдействието на Държавно горско стопанство - Айтос С тези инициативи, Айтос се нарежда между градовете, в които активно се залесява - достойно противодействие на замърсяването на въздуха и климатичните промени.

След като през миналата седмица 45 лиродендрона бяха засадени на ул. "Стефан Караджа", на 9 декември с нови 45 дръвчета се поздрави друга айтоска улица с име на революционер - "Панайот Волов". Новозасадените дръвчета са от вида шестил - листопадно дърво с широка корона. Специалистите твърдят, че шестилът е избран, тъй като няма да надига тротоарните настилки с кореновата си система.

Млади дръвчета предстои да бъдат засадени и на други градски улици - там където са премахнати изсъхналите или сериозно надигащите тротоарните плочки.

НП

Снимки