500 СЕ ВКЛЮЧИХА В ГОЛЯМОТО ЧИСТЕНЕ НА ОБЩИНА АЙТОС

И тази година Община Айтос се включи в емблематичната инициатива на 14 септември 2019 г. Началото беше 9.00 часа, на организациите, институциите, фирмите и граждните, които пожелаха да се включат в акцията за по-чиста околна среда, Община Айтос предостави чували и ръкавици.

Кметът Васил Едрев повери организацията по голямото чистене в Община Айтос на Еколога Катя Иванова. По данни на Иванова, в съботния ден, участие в кампанията "Да изчистим България заедно" са участваали не по-малко от 500 айтозлии, предимно  ученици и учители. Много активно в почистването на Градската градина участва училищната общност на СУ "Христо Ботев" - Айтос. Традиционно ПГСС "Златна нива" включи в почистването на нелекия район около пътя за с. Малка поляна. Организирано, улиците и обществените пространства почистваха жителите на селата Дрянковец и Лясково.

Районите на своите учебни и детски заведения още в петък поочистиха ДГ "Славейче" - Айтос, ДГ "Здравец" - Айтос, ОУ "Св. Св. "Кирил и Методий" - с. Карагеоргиево и ОУ "Христо Ботев" с. Мъглен. "Тъкмо приключихме летните ремонти, имаше какво да почистим. В екоакцията се включиха 40 ученици, всички учители и помощния персонал. Почистихме двора и района около училището, ще започнем новата учебна година на чисто", каза по телефона за НП директорката на ОУ "Христо Ботев" с. Мъглен Зорка Петкова.

Ръководството и членове на ПП ГЕРБ - Айтос за поредна година почистваха района около язовира в парк "Славеева река". Обективът на НП не успя да открие други партийни формирования, които да са се включили в екоакцията.

Министерството на околната среда и водите предостави на доброволците чували и ръкавици, Областната управа в Бургас предостави на Общината ваучери за безплатно гориво, в което да бъдат транспортирани събраните отпадъци.

Участниците в кампанията бяха част от най-голямата гражданска инициатива World Clean Up Day 2019. На 14 септември, всички доброволци дадоха старт на второто издание на Световния ден на почистването, което ще завърши в Хавай през нощта на 21 септември.

НП

 

Снимки