СПЕКТАКЪЛ ЗА МЛАДИТЕ И НАСИЛИЕТО

На 7 май 2019 г., на сцената на НЧ "Васил Левски 1869" - Айтос ще бъде представена постановката на Драматичен театър Търговище - "Лоши деца" на румънската авторка Михаела Михайлов, режисирана от Денислав Янев. Спектакълът е откупен от МКБППМН при Община Айтос, поканени са ученици от всички училища в общината. Кое в човека поражда насилието? Това е въпросът, на който пиесата дава отговор - диалогът между ученици, учители и родители може да коригира лошото поведение и да направи младите хора по-добри.

На сцената е представена една реална история от новините, която създателите подлагат на анализ. В едно училище се случва  произшествие – група ученици завързват и малтретират съученичката си. Версиите на участниците си противоречат.

Пиесата показва пътя на момичето до произшествието и причините, които са го предизвикали. Създадена е по истински случай и засяга темата за насилието – актуална, провокативна и много близка за  съвременното общество. Участват актьорите Горица Радева, Ивана Стоянова, Йордан Любомиров, Сияна Янева и Цветан Колев. 

Входът е свободен.

Снимки