ТД "Чудни скали" - Айтос празнува на хижа "Здравец" Деня на туриста

Айтоски туристи от различни поколения се събраха през уикенда, за да отбележат националния Ден на туриста - 27 август, в хижа "Здравец" край Тополица. Тържеството беше организирано от екипа на Бистра Костова, Секретар на ТД "Чудни скали" - Айтос. В туристическата сбирка участва и кметът Васил Едрев, председател на туристическото дружество. Много тържествено градоначалникът връчи членските карти на новоприетите в айтоското туристическо дружество младежи, с пожеланието да изкачат много върхове и да привличат към туристическата идея своите връстници. Туристите аплодираха айтоският покорител на 10-те планински върха в България - Димитър Стайков, който беше удостоен с престижната златна значка на БТС. Награди от дружеството получиха и всички туристи-юбиляри през 2018 година.

Както винаги, много активни в подготовката на събитието бяха туристите ветерани с ръководител Ирина Николова и Младежката секция с ръководител Николай Димитров.

Преди тържеството, айтозлии почетоха с едноминутно мълчание паметта на Веселин Георгиев и на жертвите от трагедията край Своге.

Честването завърши със скромна трапеза, подготвена с колективните усилия на всеки от членовете на дружеството.

НП

Снимки