Турнир "Заедно за спортната акробатика" по Програма на ММС, готви СКСА "Орел" - Айтос

Клубът по спортна акробатика "Орел" - Айтос кандидатства с проект и спечели финансиране по Програма „Децата и спортният клуб” за 2018 г на ММС. Програмата подпомага участието на деца в спортни прояви и организиране и провеждане на детски спортни прояви. Тя е в съответствие с целта и основните задачи на Националната стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта в Република България 2012-2022 г., и изпълнява целите и мерките, заложени в Програмата за управление на Правителството на Република България 2017-2021 г. Разработена е на основата на приемственост и е съобразена с интереса и желанието на спортните клубове, кандидатствали и участвали с проекти по Програмата.

По проекта, Клуба по спортна акробатика" "Орел" - Айтос готви провеждането на Турнир "Заедно за спортната акробатика", който ще се проведе на Градския стадион "Крум Делчев" на 29 септември, от 9.30 часа. Основната цел е децата да бъдат мотивирани за постигане на лични спортни резултати чрез участие в турнира.

Пет доказали класата си акробатични клуба от страната ще участват в състезанието в Айтос. Освен домакините, на квадрата в Спортната зала на стадиона ще видим състезателите на Клуба по спортна аакробатика ЦСКА - София, СПОРТЕН КЛУБ ПО ЧЕРЛИДИНГ И АКРОБАТИКА- Ботевград, АК "Локомотив" - Русе, Спортен клуб "ОЛИМП" - Лом.

Турнирът е за индивидуална акробатика - момчета и момичета във възрастовите групи 6-8 години и 9-14 години и за групова акробатика - момчета и момичета 6-14 години и 7-15 години. Общо 70 състезатели ще учаастват в надпреварата, 31 оот тях са от айтоската акробатична школа. Домакините с подкрепата на Община Айтос са създали  отлични условия за състезанието в залата, а за участниците са подготвили купи, медали и грамоти.

Специално за турнира, в Айтос ще пристигнат Генералният секретар на Българска федерация по акробатика Недко Костадинов и Областният координатор на ММС Атанас Атанасов. НП научи още, че за откриването присъствие са потвърдили Председателят на Общински съвет - Айтос Красимир Енчев и членовете на постоянната комисия  „ОБРАЗОВАНИЕ,  КУЛТУРА, СПОРТ  И  ТУРИЗЪМ” към Общински съвет - Айтос с председател Петър Хараламбов. Очаква се, в залата да бъде и народният представител от ДПС Севим Али.

НП

 

 

 

Снимки