Второкласниците на "Вапцаров" зарадваха предколедно децата от ЦНСТ - Средец

Учениците от ІІ-ри клас на СУ "Никола Вапцаров" - Айтос и техните преподаватели Светла Кърмаджиева и Сияйна Иванова дълбоко вярват, че всяко дете има нужда от любов и подкрепа, от топлота и внимание. Особено в празничните дни около Коледа и Нова година. Затова малките ученици спонтанно и с искрено желание приеха идеята на своите учители да гостуват на децата от Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ в град Средец. Родителите на второкласниците не само подкрепиха идеята, но и помогнаха тя да се осъществи, за което учителките Кърмаджиева и Иванова сърдечно им благодарят.

 В Дома живеят 17 деца, от 8 до 18 години, лишени от родителска грижа, за които, към момента на тяхното настаняване са изчерпани възможностите за връщане в биологичното семейство, настаняване при близки и роднини или в приемно семейство, научи НП.  За срещата с децата в Средец, малките Вапцаровци се готвиха много - сами и с много любов изработиха малки подаръчета и коледни картички. Подготвиха в коледни пакети дрехи, обувки и торбички със сладки изкушения, за да зарадват обитателите на Дома преди празниците.

"Първата крачка е направена и силно се надяваме, че няма да е последната, защото всеки от нашето малко семейство на Вапцаровци ще помогне с каквото може, за да видим отново радостта в очите на тези деца. Благодарим на родителите за подкрепата и на сърцатата г-жа Тодорова - Директор на Дома, която ни посрещна като стари приятели," коментира за общинското издание Сияйна Иванова.

Иванова ни разказа още, че в петъчния ден, повечето от децата са били на училище, но чрез директорката на Дома, всяко от тях ще получи своя подарък и коледна картичка с искрени пожелания за здраве и повече топла грижа през новата 2019 година.  

Що се отнася до второкласниците на СУ "Никола Вапцаров", пътуването до Средец е извикало у тях искреното желание да помагат и да носят радост не само на изоставе-ните деца, но и на всеки, който се нуждае от вниманието и подкрепата им, коментираха  преподавателките.

НП

Снимки