АЙТОС С ПЪРВИ МЛАДЕЖКИ ВЕЛОПОХОД "НИЕ СМЕ НА ПЪТЯ!"

     ОРГАНИЗАРАХА ГО ОБЩИНА АЙТОС И ТД "ЧУДНИ СКАЛИ" - АЙТОС

На 29 май 2021 г. /събота/ Община Айтос, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН - Айтос/, съвместно с Туристическо дружество "Чудни скали" - Айтос организираха първо издние на ВЕЛОПОХОДА "НИЕ СМЕ НА ПЪТЯ!" Два бяха поводите за атрактивната проява - празникът на просветата и културата и Първи юни - Ден на детето.

Точно в 8 часа в събота, на площада в Айтос се явиха доста повече млади велоспедисти, от тези, които предварително бяха заявили участие. Дъждът не попречи на старта на велогрупата, която уверено тръгна в посока село Тополица. Участниците бяха на възраст VІІІ-ХІІ клас. За да се гарантира безопасността на младежите на пътя, по 12-километровото трасе до Тополица и обратно, велоколоната беше орханявана от патрулни автомобили на РУ-Айтос. Предвидливо, организторите се бяха погрижили в групата да се включи и веломайстор, който да помага за проблеми с велосипедите. Мокра настилка, оплетени спици и меки гуми бяха част от неудобствата за велоентусиастите. Те обаче сплотиха групата и наситиха с много емоционални моменти първото организирано айтоско велопътешествие

Отправната точка беше Кметството в Тополица. Там, членове на клуб Български младежки Червен кръст -Айтос /БМЧК/ при СУ "Христо Ботев" представиха пред участниците на теория и практика, реални проблеми, които могат да им се случат на пътя, и как да реагират в критични ситуации. През това време, членове на Младежката секция на ТД "Чудни скали" с ръководител Николай Димитров се зае с подготовката на трасе за атрактивно велосъстезание, в което участваха най-опитните велосипедисти.

Всички участници носиха тениски с логото на проявата, осигурени от Община Айтос. Наградите, с желание да развива велоспортът в Айтос, предостави ВЕЛОМАГАЗИН "СТЕФ".  

В ранния съботен следобед,  велосипедистите се завърнаха уморени, но щастливи в Айтос - всички с желанието велопоходът да стане традиционен

НП

Снимки