АЙТОС ПРАЗНУВА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ
На 1 ноември в двора на храм "Св. Димитър", айтозлии отдадоха почит на дейците на Възраждането, които будеха народа в дните на робство и го водиха към просвета и национална свобода. С поклон пред паметната плоча, поставена на мястото, на което първоучителят Господин Димов Бъчеваров е открил първото българско училище в Айтос, бяха положени венци и цветя на преклонение към всички онези българи, допринесли през вековете за пробуждане на националното самосъзнание.
Тази година за общото патриотично вълнение пред делото на българските просветители, книжовници, революционери и будители на възраждащия се български национален дух, допринесе литературно-музикалната програма на учениците от Основно училище "Атанас Манчев" - Айтос с директор Силвия Томова..
Под ръководството на преподавателите Донка Аврамова и Светла Желева, възпитаниците на училището накараха "душите и сърцата да трепнат за хубавото, националното, идеалното". Присъстващите бяха впечатлени от запомнящия се поетичен разказ за бележити личности, свързани с историята на България.
Зам. кметът на Община Айтос Мариана Димова поздрави учениците, директора и преподавателите за традиционното им участие в празника на народните будители и за изключително съдържателната и емоционална програма тази година.
Община Айтос и ОУ "Атанас Манчев" благодарят на СУ "Христо Ботев" за "най-доброто озвучаване", за ангажираността и отговорното отношение при организирането на един от най-българските празници.Айтозлии почетоха с цвете и поклон първоучителя
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Снимки