Айтос с шампиони и вицешампиони в мотоспорта

НА ФИНАЛА - ДВА ЗЛАТНИ, ТРИ СРЕБЪРНИ И ЕДИН БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА НАШИТЕ МОТОТАЛАНТИ

Със стилна церемония в пловдивската зала „Колодрума“ в края на м. декември, Българската федерация по мотоциклетизъм закри сезон 2022 и отличи най-добрите. Сред шампионите и техните подгласници в мотокроса и супермото, Айтос се гордее с петима безспорни мотофаворити.

2022-ра остава в българската мотоистория с шампионската титла и златния медал на Тончо Леков в клас МХ250 в надпреварата за Купата на България по мотокрос, и бронзов медал за Леков в клас МХ250 в Републиканския шампионат по мотокрос. Още една шампионска титла и златен медал в Републиканския шампионат супермото, клас S3 беше запазена за друг айтозлия - Радостин Михайлов.

Редом до двамата ни шампиони, сребърни медали и изключително признание от БФМ заслужиха трима млади айтозлии. Вицешампионската титла и сребърният медал в Републиканския шампионат супермото, клас SM JUNIOR 85 са за Атанас Леков, син на Тончо Леков. Вицешампион в Републиканския шампионат по мотокрос, клас МХ1 стана Живко Богданов. Сребърният медал на Богданов в този клас е изключително постижение, защото пред нашето момче е само дългогодишния шампион Майкъл Иванов. Безпорен фаворит в гонките за Купата на България по мотокрос, клас МХ Senior е и айтоският вицешампион Калчо Димов, който заслужи престижното второ място и сребърния медал на Годишните номинации в Пловдив.

Нека и новата мотогодина да е силна и успешна за айтозлии!

Снимки