Айтос с втори договор за целево финансиране по програмата за саниране

Два са вече подписаните договори за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Айтос. След договора за блока на "Гарова" 5, Областният управител Вълчо Чолаков, кметът на община Айтос Васил Едрев и Радослав Бакърджиев от Българска банка за развитие, подписаха тристранен договор и за санирането на бл. 3, на ул. Васил Априлов", с председател на Управителния съвет инж. Мариян Маринов.

Сдруженията на собствениците на една пет и една осеметажна сграда успешно преминаваха през отделните стъпки по процедурата и безспорно, двата блока ще са първите, обновени с безвъзмездно финансиране от държавата.

От 13 общини на територията на област Бургас, 7 отговарят на критериите за участие в програмата. Айтос е втората община след Бургас, която има подписани договори за целево финансиране. За сега, резултатът сочи желанието на общо 100 айтоски семейства да обновят домовете си. Чрез общинското издание, ръководствата на сдруженията благодарят на Общинска администрация - Айтос за изключителната помощ, подкрепа и съдействие за спазване на процедурата по програмата.

НП

 

Снимки