Айтозлии ще четат на испански първото оригинално издание

на романа на Сервантес, "Дон Кихот Де ла Манча“

 

„ESTREYA“ Българо-Испански Културен Център,

със съдействието на Община Айтос и Военен Клуб-гр. Айтос,

отваря врати в гр. Айтос

с отбелязване на Европейския ден на езиците, и

 с литературно четене на романа на Мигел де Сервантес,„Дон Кихот Де ла Манча“

На 29.09.2020 година от 17:30 часа в залата на Военен Клуб - гр. Айтос, Българо-Испанският културен център „ESTREYA“, по повод Европейския ден на езиците, ще проведе литературно четене на испански език на откъси на романа „Дон Кихот де ла Манча“. С прожектиране на превод на български. Към днешна дата съществуват много адаптации на творбата на Сервантес, но организаторите ще предоставят на четящите пасажи от първото оригинално издание.

Заповядайте да се потопим в едно литературно пътуване с испанския идалго Дон Кихот и

неговия оръженосец – Санчо Панса в времето на рицари, командири, войници, свещеници,

избягали затворници и други персонажи от емблематичната за испанската литература творба!

* „ESTREYA“ Българо-Испански Културен Център, предлага организирането и провеждането на групови, разговорни, интерактивни и индивидуални езикови курсове по испански език. Освен с преподаване на езика, езиковата школа предлага възможността да се докоснем до различните култури на испанския свят, запознавайки се с традициите, нравите, обичаите и кухнята на Испания. Културната им програма включва провеждане на кулинарни събития, прожекция на испанско кино, литературни четения, както и организиране на пътувания.

Събитието е отворено за всички желаещи независимо дали знаят испански или не, но тези, които имат интереса да почетат заедно с Антонио Перез и Петя Кирилова –преподаватели в центъра, е необходимо да направят предварителна заявка за участие на:[email protected]

тел: 0878988221

Снимки