Българска хранителна банка с поредно дарение за Айтос

В началото на м. април 2021 г., Фондация „Българска хранителна банка” /БХБ/ предостави на Айтос ново дарение. Новата пратка е в изпълнение на договора подписан през януари т.г. с Община Айтос за безвъзмездно предоставяне на хранителни продукти, получени като дарения от производители, преработватели, търговци на храни и др. Общинският център за социални и здравни услуги към Община Айтос има ангажимента   да транспортира, съхранява и разпределя дарените от БХБ продукти.

На 5 април Центърът получи от Фондацията продукти на обща стойност 250.78 лв. Те ще бъдат разпределени на потребители на Домашния социален патронаж  и на потребители по проект "Патронажна грижа в община Айтос".

Храните получават граждани, коrто в това трудно време имат най-голяма нужда от социална подкрепа. Освен грижи по проекта и топла храна от Домашния социален патронаж, те ще бъдат изненадани с различни видове кроасани, бисквити, конфитюри и бейк ролс.

"Продуктите от БХБ радват нашите потребители. Те са предимно възрастни и самотни хора и хора с увреждания, за които и най-малкият жест е от огромно значение. Благодарим на Фондацията за изключително хуманната мисия - да спасява храни и чрез Общината, да ги дарява за подпомагане на  потребителите на социални услуги", казват от Общинския център за социални и здравни услуги - Айтос. 

Българската хранителна банка е учредена със социална мисия през 2012 г. от девет организации и компании. Това е първата организация в страната, която събира, складира и раздава дарени хранителни продукти с кратък срок на годност, в съответствие с всички стандарти за безопасност на храните. С помощта на мрежа от партньорски организации в цялата страна храната се разпределя до десетки хиляди потребители на социални услуги.

НП

 

Снимки