ЧЕТИРИ УЧИЛИЩА ЗАЕДНО С ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВОТО И СПОРТА В КАРАГЕОРГИЕВО
"ЗАЕДНО В ИЗКУСТВОТО И СПОРТА" бяха днес, на 9 май, децата и учителите на четирите училища в населените места на община Айтос - Карагеоргиево, Тополица, Пирне и Мъглен.
В Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" с. Карагеоргиево ги събра Националната програма "ЗАЕДНО В ИЗКУСТВОТО И СПОРТА", която и в четирите училища даде тласък на заниманията и изявите, свързани с изкуствата и спорта.
В проливния дъжд сутринта, домакините посрещнаха кмета Васил Едрев, зам. кметът Калоян Калоянов, кмета на селото Метин Латифов, педставители на местното читалище и родители. За събитието, децата от съседните села и техните ръководители пристигнаха с автобуси, натоварени с народни носии, спортни екипи, костюми за танци и много настроение.
Дъждът беше причина откриването на големия междуучилищен празник да бъде на закрито, но не попречи на емоционалното начало. Даде го с прекрасно песенно изпълнение талантливият Арда Хюсеинов от Карагеоргиево. Директорът на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Карагеоргиево Диана Янкова поздрави участниците в празника, кметът Васил Едрев благодари на организаторите и пожела на спортистите хубаво време за планираното футболно състезание.
Мажоретки, акробати, танцови фолклорни групи, песенни състави - всяко от училищата представи формациите, създадени и функциониращи по Националната програма.
След дъжда, започна футболната надпревара между училищните отбори. Първото място заслужи тимът на ФК “Светлина”, с. Тополица, на второ място в класирането се нареди ФК “Пирне”, третото място беше за ФК “Пирне II”, на четвърто останаха домакините от “ОУ Кирил и Методий”, с. Карагеоргиево. Участниците във футболното състезание получиха купи, медали и тениски с логото на Програмата. Награди за усърдието и таланта си получиха и участниците в раздел "Изкуство".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Снимки