Детската градина в с. Караново реновирана с доброволен труд на американски и български военослужещи

На 30 юли 2015 г, от 13.30 часа, в с. Караново, община Айтос ще бъде открита реновирана детска градина, филиал на ЦДГ "Здравец" - град Айтос. Основният ремонт на детското заведение е по съвместен проект по програмата „Хуманитарна помощ и реконструкция”, включен в Плана за съвместната българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2015 година. Проектът беше осъществен с доброволния труд и съвместното участие на американски и български военослужещи от Военноморска база – ВМС.

Кметът на Община Айтос Васил Едрев посрещна на 17 юли т.г. ген.-майор Макс Хейстън - Началник на Националната гвардия на щата Тенеси-САЩ в с. Караново, за да дадат заедно старта на съвместната инициатива. На 18 юли 2015 г. американските военослужещи кацнаха на летище Сарафово. Тяхното посрещане и транспортиране до учебен полигон „Ново село” беше  осигурено от военнослужещи от Военноморска база – ВМС.

В периода от 19-ти до 30-ти юли 2015 година военнослужещи от Военноморска база – ВМС с командир комодор Мален Чубенков и американски резервисти от 164-та инженерна ескадрила от Въздушната национална гвардия на щата Тенеси извършваха ремонтни дейности за обновяване на детското заведение. Ремонтът включваше боядисване, реновиране на сервизните помещения и занималнята, подмяна на всички стари дървени врати и прозорци и обновяване на фасадата.

На откриването в с. Караново се очаква да присъстват представители на националната гвардия на щата Тенеси - САЩ и на Военноморска база – ВМС.

Снимки