Дигитална карта на Есри подпомага хора от цял свят да се включат в Деня на Земята

Дигитална карта на Есри подпомага хора от цял свят

да се включат в Деня на Земята

София, 9 април 2021г. - ГИС решение от Есри намира приложение в 51-вото издание на Международния Ден на Земята, който ще се проведе на 22 април под мотото „Възстановяване на нашата Земя“. Милиони хора по цял свят ще отбележат деня с разнообразни събития, посветени на опазването на околната среда, а глобална карта, предоставена от Есри, се превръща в платформата, която служи за планирането на всички тези събития.

Честването на Деня на Земята служи като съзнателно напомняне за това колко крехка е нашата планета и колко е важно да я защитим.

Дигиталната карта на Есри визуализира локациите на всички планирани събития по опазването на околната среда в световен мащаб и дава допълнителна информация за тематиката им. Събитията, които всеки може да регистрира, биват най-разнообразни – от онлайн обучения и дискусии относно опазването на околната среда, през почистване и засаждане на дръвчета, до рециклиране на дрехи и разходки сред природата. Организаторите, също – правителства, университети и училища, компании, НПО-та, частни организации и лица и др.

За повече информация относно Деня на Земята 2021г., моля, посетете: https://www.earthday.org/earth-day-2021/

Ето как можете да се включите:

  • Отворете картата, за да разгледате събитията близо до Вас и изберете едно, защо не и няколко, в които да се включите;
  • Регистрирайте Ваше собствено събитие - върху глобалната карта отбележете локацията на провеждане, въведете описание, посочете дата и отбележете дали събитието е публично или частно.

Денят на Земята продължава да бъде важен и обединяващ ден всяка година, а Вашето участие, освен в мащабната инициатива, може да бъде и ежедневно чрез малки постоянни стъпки към по-екологичен начин на живот.

Това са част от идеите, които EARTHDAY.ORG ни дават, за по-екологичен начин на живот:

  • Участие в групови почиствания;
  • Борба с хранителните отпадъци чрез компостиране;
  • Промяна на получаване на сметки онлайн, вместо на хартия;
  • Закупуване на органична храна за предпазването от токсични пестициди;
  • Използване на бутилки за вода за многократна употреба;
  • Даряване на старите дрехи и стоки за дома.

Тази година се навършват 51 години от първото издание на Деня на Земята, чийто организатор е неправителствената организация EARTHDAY.ORG. През годините EARTHDAY.ORG се превръща в най-големия рекрутер в света за екологичното движение, като работи с повече от 75 000 партньори в над 190 страни, включително България, за да стимулира положителните действия за опазването на нашата планета.

За повече информация относно Деня на Земята 2021г., моля, посетете: https://www.earthday.org/earth-day-2021/
                                                                     ###

За Есри България

Есри България е лидер в сферата на Географските информационни системи (ГИС) с повече от 25 години опит на българския пазар. Създадена през 1995г, компанията е изключителен представител на Esri за страната. Есри България реализира стратегически ГИС проекти от национален мащаб в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията е официален организатор на Световния ГИС Ден в страната. ЕСРИ България е партньор на българските университети и член на авторитетни български и международни организации. Повече информация на: http://esribulgaria.com/.

За Esri

Esri, световният лидер в сферата на Географските информационни системи (ГИС), онлайн карти, анализи, локализационни и картографски услуги, помага на клиентите си да отключат пълния потенциал на своите данни, за да подобрят своите оперативни и бизнес резултати. Основана през 1969 г. в Калифорния, САЩ, днес софтуерните продукти на Еsri са  внедрени в над 350 000 организации в целия свят и в повече от 200 000 институции в Европа, Америка, Азия, Африка и Близкия изток, включително в много компании част от Fortune 500, правителствени агенции, НПО и университети. Esri разполага със силна регионална мрежа от офиси, дистрибутори и партньори, които подпомагат работата на клиентите на местно ниво в  над 100 държави на шестте континента. Със своя новаторски подход в геопространствените информационни технологии, Esri проектира най-иновативните решения за дигитална трансформация, Интернет на нещата (IoT) и комплексни анализи. Посетете ни на esri.com.

 

Снимки