126 души са под карантина в общината към 6.04.

На редовното си заседание на 6 април, Общинският кризисен щаб - Айтос реши да проведе среща със ставрофорен иконом Ромил Негозов, за мерките които планира Църковното настоятелство в дните до Великден и на самия празник. Ще се проведе и разговор с пасторите в Евангелската църква. Основната цел, която преследва щаба е да бъде предотвратено струпването на много хора и рискът от зараза.

След среща на Областния щаб, кметът Васил Едрев запозна членовете на общинската структура с възможностите на новата Национална информационна система за борба с COVID-19. Системата ще облекчи работата на щаба, тъй като предоставя възможно най-точната информация за лицата под карантина, за сроковете на карантината, отпадналите, предприетите мерки и т.н Стана ясно още, че Общината ще поема разходите за пробите на изследваните за коронавирус, постъпили в болница или на домашно лечение. 

Градоначалникът обобщи данните за обстановката в общината и похвали айтозлии за отговорното отношение към мерките и наложените в извънредното положение забрани.

Призивът на Щаба към гражданите е: Останете си вкъщи по празниците! За да не отидат напразно всички положени усилия, мерки и лишения от 13 март до сега. "Предстоят Цветница, Великден и Гергьовден. Надваме се, празниците да не станат причина за отслабването на мерките и постигнатото до тук." е становището на щаба.

При 208 лица под карантира в края на м. март, сега броят им на територията на община Айтос е 126 души. Грижа №1 за Щаба е медицинският персонал и снабдяването с предпазни облекла със средства от дарителската сметка. Да продължи дезинфекцията с акцент пред банки и магазини, пред които се събират повече хора, беше другото решение на щаба.

БЧК започва раздаването на хранителни пакети за нуждаещите се от 13 април. За разлика от предишни кампании, хората няма да оплучават пакетите в пункта на ул. "Паркова" лично. Пакетите ще се разнасят по адреси с автомобили. Кметовете на населените места лично ще получат пакетите и ще ги доставят по домовете по списък.

Снимки