ЕЛХАТА В АЙТОС ЩЕ ГРЕЙНЕ НА 11 ДЕКЕМВРИ

ТРАДИЦИОНЕН ОБЩИНСКИ КОЛЕДАРСКИ ПРАЗНИК - НА 18 ДЕКЕМВРИ

Тази година елхата в Айтос ще грейне на 11 декември. В 17.00 часа, на площад "Свобода", деца и родители, граждани и гости ще посрещнат Дядо Коледа в компанията на момчетата и момичетата от СУ "Никола Вапцаов", които готвят забавната програма за посрещането на Добрия старец. Кметът Васил Едрев и децата заедно ще запалят светлините и традиционно, с фойерверки, ще дадат началото на Коледните празници в община Айтос.

През декември, най-очакван е и Общинският коледарски празник, посветен на Коледните и Сурвакарски празници. Традиционният фолклорен конкурс, в който участват представителни групи от училищата и читалищата на територията на общината, ще се проведе на 18 декември, от 13.00 часа, на прощад "Свобода" /при лошо време - в салона на НЧ "Васил Левски 1869"/. Организатори на празника са Община Айтос и НЧ „Васил Левски 1869”- гр.Айтос. Заявки за участие се приемат до 11.12.2023 година, в читалището и на е-mail: [email protected]. Допълнителна информация на тел.: 0558 2-27-23.

В програмата на празника са включени и конкурси - за обреден хляб и за автентична сурвачка. Наградите са осигурени от Община Айтос.

Снимки