145 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!

                  Уважаеми граждани на Община Айтос,

За мен е огромна чест да Ви поздравя по повод националния празник на Република България - Трети март! Да ни е честита 145-та годишнина от Освобождението!

Пожелавам Ви здраве и много сили! За да преодоляваме трудностите, и да развиваме община Айтос, въпреки инфлацията и кризите. Днешният празник ни дава вярата, че можем. Защото Трети март не е просто страница от българската история. Трети март е символът, който съхранява националната ни памет.

Днес празнуваме и се покланяме! Пред героите и жертвите, които българският народ даде в борбата за национална независимост. Ако днес можем да се наречем свободни - дължим го на поколения български просветители, революционери и национални герои.

Днес празнуваме 145 години свободна България.

Празнуваме свободата, дошла с историята на един Хилендарски монах,

С комитетите на Апостола

С бунтовните стихове на Ботев,

С кръвта на априлци, С вярата на батакчани,

С подвига на хилядите воини, положили кости на връх Шипка!

Днес сме горди с българското опълчение, което се превърна в символ на несломимия български дух. Горди сме с нашите предци, които мечтаеха, работиха и проливаха кръвта си за Отечеството.

            В днешния празничен ден всеки българин, където и да се намира, застава пред българското знаме. Като израз на почит, национална гордост, на единство и национално самочувствие.

Нека да предадем тези изконни български ценности на децата - бъдещето на община Айтос.

За да усетят и да помнят смисъла и вълнението на този ден!

И да произнасят с искрен възторг в годините напред:

Да живей Бългрия!

Честит празник, айтозлии!

 

Снимки