ИЗНЕСЕНА ПРИЕМНА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ В АЙТОС

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС КЪМ ИЗНЕСЕНА ПРИЕМНА НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПРОФ. МАРИЯ НЕЙКОВА В АЙТОС

Първи за Айтос изнесен приемен ден проведе на 9 юли т.г. Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова. Преди срещата с гражданите, пожелали да поставят проблемите и въпросите си, Областният управител се срещна с кмета на Община Айтос Васил Едрев и неговия екип. Обсъдени бяха важни теми, свързани с транспортната инфрастуктура, спортната база и проектите, с които Община Айтос ще кандидатства за финансиране по Стртегията на МИГ-Айтос за Водено от общностите местно развитие от ПРСР. Проф. Нейкова пое ангажимент за съдействие по различни казуси, очертани бяха и важните теми, по които държавната и местната власт ще си сътрудничат в интерес на хората от общината.

На приемната на Областния управител в Айтос бяха поставени лични проблеми на граждани, въпроси свързани със социалното подпомагане, с необходимостта от още спортни игрища в училищните дворове и др. В приемната дойдоха общински съветници, ръководители на спортни клубове и патриотични организации. Имаше и посетители, които просто поискаха да се запознаят с проф. Нейкова и да й разкажат за дейността си в различни организации.

Проф. Мария Нейкова дари свои авторски книги на библиотеката на НЧ "Васил Левски 1869" - Айтос и успя да се срещне и с 19-годишната Селин Али и нейния баща и треньор Ниязи Али, дни преди да отпътуват за Леттните олимпийски игри в Япония. Световната шампионка по ловна стрелба от Айтос, която заслужи една от 47-те български квоти за олимпиадата, разговаря с Областния управител и с кмета за подготовката си и за това, какво й предстои в дните преди полета на 20 юли.

Селин Али получи символични подаръци, като знак, че Айтос и област Бургас вярват в успеха й. Областтният управител и градоначалникът й пожелаха, с точен мерник ще заслужи първата си олимпийска титла.

Снимки