КМЕТЪТ ПОЗДРАВИ СЕЛИН АЛИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ УСПЕХ

С пореден голям успех Селин Али - състезател по спортна стрелба зарадва Айтос и феновете си в цялата страна. Нашето момиче донесе седми медал от Световни и Европейски първенства, този път от Европейското в Кипър.

Селин Али е вече име в свотовния елит на атрактивния спорт. След световните и европейски титли, след участието си на Олимпиадата в Япония, с нашето момиче се съобразяват дамите с най-точен мерник на планетата.

На Европейското в Кипър айтозлийката беше единственият български претендент за евромедалите. Голямото състезание беше и последното, в което студентката по медицина в Стара Загора мери сили във възрастова група джуниер, при девойките до 21 години. Ще припомним, че преди да навърши 19, Селин имаше успешни участия и в групата на жените. През 2019 г. тя спечели сребърния медал, в конкуренция с много по-опитни  по-големи на възраст стрелци.

 "Състезанието в Кипър беше интересно и емоционално. Контузих се леко, но всичко завърши добре", разказа Селин на среща с кмета Васил Едрев, който почти веднага след големия успех покани Селин и треньорът й - нейния баща Ниязи Али в Общината.

В Кипър, Селин остана на "еднна паничка" разстояние от шампионската титла и се класира на второ място сред най-добрите в Европа. В края на м. септември й предстои ново предизвикателство - ще участва на Световното първенство в Хърватска, където на практика стрелците се борят на квоти, които ще им осигурят участие нна Олимпиадата в Париж, Франция. Като част от българския национален отбор по спортна стреба, Селин е категорична, че Федерацията полага много добра финансова грижа за състезателите.

Само за два-три дни е в Айтос при семейството и отново тръгва за Стара Загора. Вече е студентка във втори курс, предстоят й лекции и изпити, не пренебрегва бъдещето си на медик. "Психически се подготвям за лекции, ще трябва да отделям време и за стрелби. Но когато съм в сесия не стрелям", усмихва се Селин и признава, че още не е отворила куфара си от последното пътуване, а трябва да се стяга за ново.

Случвало се, заради медицината да не стреля по два месеца, но вече има рутината и много по-бързо влиза във форма. По-различно от преди години е и отношението на световните фаворити в стралбата към нашето момиче. Тя е част от елита, който каатегорично признава таланта и успехите й.

Кметът Васил Едрев изненада Селин с прекрасна картина от айтоския етнографски комплекс "Генгер". "Селин, ти се превърна в емблема на айтоския спорта. Всички много се гордеем с теб, затова от името на айтозлии, ти поднасям картина на друг айтоски символ - "Генгер"", заяви градоначалника, а Селин върна жеста с ценен подарък - Почетен плакет от Европейското. Пред обектива на НП Селин показа и медала, който й донесе поредната вицешампионска титла.

НП

 

Снимки