КМЕТЪТ ВАСИЛ ЕДРЕВ С БЛАГОДАРСТВЕН АДРЕС ДО ПРОФ. ЛУКА ВЕЛЧОВ В БУКУРЕЩ

Кметът Васил Едрев изпрати Благодарствен адрес до проф. Лука Велчов, Председател на Българското дружество "Братство" в Букурещ, Румъния, по повод изключителното внимание на професора към айтоските деца и техните преподаватели  при визитата на клубовете "Млади възрожденци" от СУ "Никола Вапцаров" - Айтос в румънската столица. 

От името на младите възрожденци и техните ръководителите, Таня Атанасова - Петкова и Станка Миткова, градоначалникът благодари на професора за гостоприемството и за искреното желание, с което е представил на групата всички исторически места в Букурещ, свързани с духовните и революционните борби за освобождението на България.

   "Като радетел за национална памет и познавач на българската история, Вие приехте мисията да покажете и разкажете на айтоските деца за свещените за българите места в румънската столица. Като истински посланик на българщината в Букурещ, Вие наситихте със съдържание и национална гордост гостуването на децата от клубове "Млади възрожденци" - град Айтос.

   Заедно с дарителя и будителя, проф. Иван Гаврилов, Вие предоставихте  на любознателните ни ученици изключителната възможност да се докоснат до следите на славното българско минало в Букурещ, и до живота на личностите, посветили се на българската свобода. Благодаря Ви за родолюбивия жест, за сърдечността и за вниманието към учениците и учителите от СУ "Никола Йонков Вапцаров" - град Айтос! Сигурен съм, че Вашите млади гости ще запомнят завинаги вълнуващата среща с Вас, а Вашите разкази ще оставят ярка и незаличима следа в съзнанието им. Ще засилят интереса им към българската история, обичта и привързаността към Родината.

    Поклон пред богатите Ви познания, пред труда и усилията, които полагате за родолюбивото възпитание на младото българско поколение. Пожелавам Ви да бъдете здрав и с гордост да следвате пътя си на Посланик на българската история в Румъния!", пише още в благодарственото писмо, което младите възрожденци поднесоха на проф. Велчов в Букурещ.

НП

 

Снимки