Кметът Васил Едрев награди 46 отличници с Почетен плакет и Диплом

Плакет и Диплом "За отличен успех и престижни изяви" получиха 46 ученици от Община Айтос

    Кметът Васил Едрев покани 46 ученици от І до ХІІ клас от всички общински училища на традиционната празнична среща в Община Айтос послучай 24 май. Учениците са избрани от ръководствата и педагогическите колективи на училищата по един основен критерий -  през учебната 2022/2023 година да са имали престижни изяви и отличен успех.

   Всеки от младите гости на кмета по свой начин разказа за успехите си и благодари на директорите и учитеелите, които са му помогнали да ги постигне. В продължение на два часа учениците водиха непринуден диалог с градоначалника, задаваха въпроси, правеха предложения. Кметът Васил Едрев поздрави учениците за успехите им и им връчи  Почетен плакат на Община Айтос с Дплом "За отбичен успех и престижни изяви".

"Сърдечно Ви поздравявам за успехите, и Ви благодаря. Защото Вашите изяви не само ни радват! Те ни карат да се гордеем! Община Айтос се гордее с Вас! Но признанието е и голяма отговорност. Предстоят Ви още много години на труд. Предстоят Ви още много изпити в училището и в живота. Ще има и трудности, които трябва да преодолявате. Важно е да имате цел, която неотклонно да следвате. Моето послание днес към Вас е: ДА ПОВЯРВАТЕ, ЧЕ МОЖЕТЕ! ЗАЩОТО, АКО ВЯРВАТЕ В СВОИТЕ СИЛИ, ВЕЧЕ СТЕ ИЗМИНАЛИ ПОЛОВИНАТА ПЪТ ДО УСПЕХА!", каза кмета в празничното си обръщение към отличниците.

   На срещата в Заседателната зала на Общината, на 16 май дойдоха петима ученици от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”- с. Карагеоргиево - първокласникът АРДА МУСТАФОВ ХЮСЕИН с отлични резултати в образователния процес, призови места в общински и национални конкурси и участия в благотворителни кампании и спортни събития. С него беше второкласничката МИРАЙ САЛИ РУЖДИ - отличничка с пет първи места в общински конкурси, златен медалист от състезанието „Многознайковци" и танцьорка в групата на училището „Гайтанчета” и в Мажоретния състав

   В групата от Карагеоргиево беше и ЕЛИС ЕРДЖАН РАФЕТ от ІІІ клас, отличничка с пет първи места от общински конкурси, със златни медали от общински и национални състезания по спортна акробатика, участничка в "Гайтанчета" и Мажоретния състав на училището. До Елис седна четвъртокласничката АЙСУН АХМЕДОВА ХОДЖОВА, отличничка, част от екипа на училищния вестник „Философчета”, участник в три национални конкурса, в  групата за народни танци "Лазарица" и волейболния отбор на училището. ЯСМИН МЕТИНОВА ЛАТИФОВА от VII клас също беше номинирана за Годишните награди на Община Айтос - отличничка е и волейболистка, участва в конкурси за рисунка и поезия, в благотворителни и спортни събития.

   И ОУ „Христо Ботев“ с. Пирне изпрати на срещата в Айтос петима свои изявени ученици. Сред тях беше СТАНКА МАРИЯНОВА ИВАНОВА от III клас, с номинация за отличен успех през учебната година и за активно участие в конкурси на общинско, регионално и национално ниво, на които печели призови места. Станка успешно представи своето училище с добре подготвена реч, в която разказа за петте национални и трите общински конкурса, които е спечелила. С номинация от училището в с. Пирне беше и МЕРВЕ МУРАД ЯШАР от V клас - за отличен успех и участие в международен конкурс и четири национални конкурса, както и за участие в олимпиадите „Кингс“ – квалификационен и финален кръг и в Националната програма „Иновации в действие“. И седмокласничката ДАНИЕЛА НИКОЛАЕВА ПЕТРОВА получи висока оценка от своето училище за отличен успех и участие в общински, областни, национални, международни конкурси, училищни състезания, олимпиади и Национална програма „Иновации в действие“. СЕВИЛ РУФАД МУСТАФА от VII клас беше в групата от Пирне за отличен успех и успешни  участия в празници, конкурси, състезания и олимпиади. За Айтос пътува и отличникът ЕГЕ ЕРВИН ЮЗЕИР от VI клас, който печели първи, втори и трети мяста в международни, национални и общински конкурси за детска рисунка и награди от конкурси, свързани с исторически събития и личности.

   На срещата с кмета, осем ученици представиха СУ „Н.Й.Вапцаров“ гр. Айтос - МАРИЯНА ЦАНКОВА СПАСОВА от VI „а” клас, АЛЕВ МУРАДОВА ФЕИМОВА от VII „а” клас, ПЛАМЕНА НЕЙЧЕВА ТОНЕВА ат ІХ "б" клас, ДАНАЯ ХРИСТОВА САВОВА от Х "б" клас, МАРИЕЛА НЕНКОВА ДИМИТРОВА от Х "б" клас,  СЕЛИН ШАХИН САБАХТИН от Х "в" клас, ДАМЛА СЕЗГИН КЕМИК от ХІ "а" клас и ЖИВКО ЖИВКОВ ЖЕКОВ от ХІ "в" клас. Ето как педагозите от СУ "Никола Йонков Вапцаров" мотивираха избора на своите осем избраници. "Учениците са с отличен успех. Нямат допуснати безпричинни отсъствия.  Класирани са на I или II място на състезания и конкурси на училищен, общински, областен или национален кръг. Активно участват в извънкласни дейности. Имат съществен принос за подобряване и поддържане на доброто име на училището. Спазват Правилника за дейността на училището."

В ОУ "Христо Ботев" с. Мъглен също се гордеят със своите петима отличници - МЕЙРА ИБРЯМ МЕХМЕД от ІІІ клас, ЕЛИФ ЮЗДЖАН ШАБАН от ІV клас, СИМАЙ АХМЕД СМАИЛ - V клас, МАРТИН ХРИСТОВ ХРИСТОВ - V клас и ЕСМА ЕРГИН МЮМЮН - V клас. И петимата са с отличен успех, активно участват в живота на училището. Печелят призови места в общински и национални конкурси. Толерантни и етични са в отношението си към учителите и съучениците си".

В осморката на СУ „Христо Ботев“ гр. Айтос бяха двама финалисти от международното математическо състезание „Математика без граници“ с по 3 златни медала -  КАРИНА ТОДОРОВА ПАВЛОВА и КОНСТАНТИН РАДОСЛАВОВ ПЕЕВ - и двамата от І "в" клас. Карина има още успехи - финалист в състезанията на Съюза на българските начални учители /СБНУ/; I място в конкурс за рисунка, организиран от Община Айтос; I място в конкурс за коледна картичка. Константин също е финалист в състезанията на Съюза на българските начални учители /СБНУ/, спечелил е и III място в конкурса „Моята България“ на Община Айтос. Сред номинираните беше и ЛАРА ЕМРАХ ЕЛМАС от ІІ "в" клас с бронзов медал от международното математическо състезание „Математика без граници“- финал в гр. Несебър. Второкласничката има 3 сребърни медала от „Математика без граници“; 2 златни медала от националното състезание „Моята Родина“ и максимален брой 50 точки от 5 състезания на СБНУ; участвала е в конкурси, посветени на юбилея на училището. В групата на СУ "Христо Ботев" - Айтос е и АНДРЕА АНДРЕАС ПЕЛКОВСКИ от ІІІ "а" клас със златен и сребърен медал от националното историческо състезание „Моята Родина“ и сребърен медал от междуучилищното историческо състезание „С България в сърцето“, с първи места в общински и областни конкурси, финалист е в състезанията на Съюза на българските начални учители.

КОНСТАНТИН ПЕТРОВ СОТИРОВ от III „в“ клас получи училищна номинация за спечелените златен и сребърен медал от националното историческо състезание „Моята Родина“ и за двата златни медала от международното математическо състезание „Математика без граници“. И ШИРКАН ХЮСЕИН ХАСАН от IV „в“ клас получи заслужена награда от кмета. Спечелил е сребърен медал от националното историческо състезание „Моята Родина“, сребърен медал от междуучилищното историческо състезание „С България в сърцето“, бронзов медал от международното математическо състезание „Математика без граници“, участва в училищния конкурс за художествено слово и в конкурс за макет на сградата на СУ „Христо Ботев“. Деветите класове представи САМУИЛ ПЕТРОВ ЩЕРЕВ от IX „а“ клас с призови места в областни кръгове на олимпиадите по Български език и литература, Биология и здравно образование. Самуил е сред наградените младши посланици за участие в конкурс на Европейския парламент, командир е на VI гвардейски ученически отряд. ДАНИЕЛ СТОЯНОВ ЖЕЛЯЗКОВ от X „а“ клас пък е част от великолепната осморка като инициатор и организатор на благотворителни кампании „Бъдеще за Стиви“ и „Дари живот на Митко“. 

ПГСС „Златна нива“ гр. Айтос изпрати на срещата с кмета ЕМНЕ САМИ ЮНУЗ от ХІІ "б" клас - отличничка, участничка в проект „Ученическа практика 2“; асистентка на училищното знаме. БОРИС ДИМИТРОВ ОГНЯНОВ от ХІІ "б" е номиниран за отличен успех през целия период на обучение в Професионалната гимназия и за активното му участие в училищния живот. ХАЙРЕТИН МУСТАФОВ ХЮСЕИНОВ от ХІІ "а" клас, е участник в Националното състезание „Млад фермер" и класиран за финалния етап- модул Механизация на селското стопанство. Хайретин активно участва в селскостопанските дейности - подготовка и обработка на почвата, сеитба, жътва и др.  МЮМЮН ТАХИРОВ МЮМЮНОВ от IX „а” клас е в групата на изявените ученици със завоювано трето място в Национално състезание „Млад фермер“; Регионален етап за Южна България гр. Нова Загора, Модул Растениевъдство и класиране за финалния етап на състезанието. И ИЛКЯР МЕХМЕД КЬОРПЕ от IX „а” клас беше сред избраните със завоюваното трето място в Национално състезание „Млад фермер“; Регионален етап за Южна България гр. Нова Загора, Модул Животновъдство и класиране за финалния етап на състезанието.

ОУ „Атанас Манчев“ гр. Айтос доведе на годишната среща ХРИСТИНА АСЕНОВА ХРИСТОВА от ІІ "а" клас. Избрана е за отличния успех и за участие в конкурси за рисуване и приложно творчество. И ЙОРДАН АСЕНОВ КИРОВ - III „а“ клас сподели с кмета отличните си резултати през учебната година и участието си в различни конкурси на общинско, регионално и национално ниво. МИРОСЛАВА НИКОЛАЕВА ДЖАМБАЗОВА - IV „б“ клас бе част от училищната група като носител на първа награда в общинския конкурс „От Цветница до Гергьовден“ Айтос 2023 г. ЙОРДАНКА ПЕТРОВА СИМЕОНОВА - VI „а“ клас представяше училището като активен участник във всички класни и извънкласни мероприятия: тържество за откриване на учебната година; драматизация на „Радини вълнения“; рецитал за първи ноември; конкурс „Моята България“; конкурс „От Цветница до Гергьовден“ Айтос 2023 г. РАЙНА СТОЯНОВА ЕФТИМОВА - VII „б“ клас участва в училищни инициативи и общински конкурси: тържество за откриване на учебната година; драматизация на главата „Радини вълнения“; рецитал за първи ноември; конкурс „Моята България“; конкурс „От Цветница до Гергьовден“ Айтос 2023 г.

ОУ „Светлина“ с. Тополица избра АРЗУ ИЛИАС АЗИС от IV клас за безспорния й успех - класирана е до втори кръг на Национално състезание по английски език. РАЯН НИКОЛОВ ФИЛИПОВ от V клас пък е номиниран за отлични резултати и активно участие в Национален форум „Вдъхновители на образователни трансформации“ и класиране във финалния кръг на Националната олимпиада КИНГС. Отлични резултати доведоха при кмета и ДЖЕМИЛЕ АКИФ РЕДЖЕБ от V клас. Джамиле участва в Национален форум „Вдъхновители на образователни трансформации“ и в конкурса „Моята България“. МУСИН РАХМИ АХМЕД от VІ клас също представя ОУ „СВЕТЛИНА“ с отлични резултати и класиране във финалния кръг на Националната олимпиада КИНГС. МИХАЕЛА ВЕНЦИСЛАВОВА ПРОДАНОВА -  V клас, е номинирана за отлични резултати и класиране във финалния кръг на Националната олимпиада КИНГС.

Снимки