КМЕТЪТ ВАСИЛ ЕДРЕВ: ВСИЧКИ РАЗКОПАНИ УЛИЦИ В ГРАДА ЩЕ БЪДАТ РЕНОВИРАНИ
ПЛАНИРАНИ СА СРЕДСТВАТА ЗА НОВИ БОРДЮРИ, ТРОТОАРНИ И АСФАЛТОВИ НАСТИЛКИ

Това заяви кметът Васил Едрев на заседанието на Общинския съвет днес, на 29 юли, в отговор на въпрос на общински съветник. На финала е обществената поръчка за избор на изпълнител на СМР за всички улици, на които се изпълняват дейностите по проекта за нова елмрежа с подземно окабеляване, обяви още кметът.

"Дейностите по проекта за реконструкция на уличното осветление, свързан с полагането на елкабели изисква повече време. Да, разкопаните улици създават неудобства за гражданите и за водачите на МПС, но идеята е да съчетаем изпълнението на проектите и да изградим една съвременна градска среда - с нова елмрежа, нови стълбове, LED осветителни тела и нови настилки. Искам да уверя и Вас и гражданите, че всички разкопани улици, които не са включени в проекта "Реконструкция и рехабилитация на тротоарните настилки на улици в гр. Айтос", ще бъдат реновирани със собствени бюджетни средства. Ще бъдат положени нови бордюри, тротоарни и асфалтови настилки", обърна се кметът към съветниците.

Кметът даде отговор на още един от въпрос, който вълнува граждните - ще бъдат ли засадени дръвчета по улиците, които се ремонтират. "Да, предвидено е да бъдат засадени 200 дръвчета. Това ще стане с изваждане на блокчета от тротоарнате настилки. По този начин ще се отворят джобове за засаждането на дръвчетата", обясни още градоначалникът.

 

Снимки