КОМПЛЕКС С ПЛУВНИ БАСЕЙНИ ОТКРИВА ТОВА ЛЯТО В АЙТОС НИКОЛАЙ АНДРЕЕВ

„Ако няма природни спънки, датата е 1 юни – Денят на детето“, категоричен е концесионерът

Николай Андреев е човекът, решил това лято да зарадва айтозлии с нов комплекс за отдих и спорт, в непосредствена близост до красивата градска градина на Айтос. Той е концесионерът, който в момента изгражда двата басейна до градината. Казва, че има желание и интерес „да направи нещо в този град“, в който живее вече 10 години. Фокусът на вниманието му е към децата и младите хора, има идеи за спортни инициативи, свързани с плуването и забавления, непознати до сега за айтоските деца. „Населението на Айтос се увеличава и същевременно - подмладява, което е предпоставка за това, което правя и в което инвестирам“, споделя Николай Андреев.

Комплексът ще включва басейни, с уроци по плуване за децата, състезания за младежите, и комфорт за желаещите просто да отдъхват. Ще има заведение за кафе и бързо хранене. Може да не е още през първата година, но Андреев има амбицията да изгради детски атракцион с водни пързалки. „Това е интересно и много атрактивно за децата, правят го в чужбина. В тази идея има потенциал“, споделя още концесионерът..

Единият от басейните е „малък олимпийски“ с размери  25 на 12.5 м, другият е детски, с диаметър 5 м. Това са двата басейна, в които айтозлии и гостите на града ще могат да се разхлаждат още през това лято.

Целта, която си е поставил Николай е на 1 юни т.г. да „отреже лентата“. Обектът е на открито, строителството зависи от атмосферните условия. „Ако няма природни спънки, това е датата“, категоричен е младият мъж.

Не е тайна, че басейните бяха оставени в окаяно състояние от предишния концесионер, затова решил да направи една сериозна инвестиция. „Периодът на концесията не е малък, затова в годините, инвестицията вероятно ще надхвърли  200 хил. лв. И в тази връзка искам да благодаря на общинската администрация, на кмета и на заместник кметовете за толерантното и уважително отношение, за разбирането и съдействието“, кззва още Андреев.

Николай Андреев е родом от Неделино, от 10 години живее в Айтос. На 34 години е, женен, с две прекрасни деца, на 10 и на 4 години. Завършил е Националния военен университет "Васил Левски" - гр. Велико Търново, служил е в Българската армия като командир на взвод. След това завършил и Академията на МВР, магистър, експерт по национална и регионална сигурност. Предстои му да завърши право в БСУ.

Личи, че Николай е борбена натура, човек със знания, с вродена общителност и организаторски способности – качества, на които може да се разчита. За да е тазгодишният летен сезон в Айтос по-пъстър и по-забавен с един комплекс за отдих и спорт, който айтозлии отдавна чакат.

 

 

 

 

 

Снимки