МБАЛ-АЙТОС В ГОТОВНОСТ ЗА COVID-19

Инфекциозните отделения на територията на област Бургас са две, едното е в МБАЛ Айтос. Във връзка със заповедта на Министъра на здравеопазването, Инфекциозно отделение на айтоската болница има готовност и са създадени условия за лечението на леки и на средно тежки случаи на заразени с коронавирус, каза управителят на МБАЛ Айтос ЕООД, д-р Паруш Парушев.

По препоръка на РЗИ-Бургас, инфекциозните легла са увеличени от 10 на 20. Сега, регистрираните случаи с коронавирус, за които е необходимо болнично лечение, се лекуват в Инфекциозно отделение на УМБАЛ Бургас.  Когато капацитетът от легла там бъде изчерпан, болни, които не се нуждаят от дихателна реанимация могат да се лекуват в Инфекциозното отдлние в Айтос, което ще се случи със специална заповед на Мининсъра на здравеопазването.

При създаване на по-екстремна ситуация, МБАЛ - Айтос има готовност с още 25 легла на Вътрешно отделение, които да бъдат определени за доказани случаи с коронавирус.

За сега болнцата разчита на наличния си медицински персонал. Ако се наложи, ще бъде ангажиран целия медицински пероснал, който работи на територията на общината. Можем да се справим и с по-тежка ситуация, ако можем да разчитаме на достатъчно на брой медици за лечението на доказани случаи с коронавирус, каза още д-р Парушев.

Снимки