Над 7000 граждани на общината с нова административна самоличност

Три села получиха нови административни адреси, именуваха нова улица в Айтос

През януари, населението на селата Карагеоргиево и Тополица се сдоби за първи път с нови административни адреси. Веднага след комшиите и жителите на село Мъглен се похвалиха с нови адреси. Всеки от местните има адресна регистрация с улица и номер, съобщиха от отдел ГРАО в Община Айтос.

Мъглен е третото населено място в общината, в което улиците вече имат имена, а входните врати на домовете - номера. Всеки мъгленец, който иска да узакони новия си адрес, първо трябва да заяви желание в кметството. "Преди да поискате от Районното управление в Айтос подмяна на личните си документи, трябва да посетите Кметството, за да получите новия си административен адрес", съобщава на жителите на селото във фейсбук, кметът Межди Ахмед по повод номерацията на улиците и домовете им.

В другите две най-големи села на общината, местните се сдобиха с точен адрес седмица по-рано. НП научи още, че жителите и на двете села вече сменят с мерак и самочувствие личните си документи с точната локация.

След много десетилетия, през 2024 г. общо над 7000 граждани на общината ще имат нова административна самоличност и ще посрещат куриери и пощальони на собствения си адре.

За Айтос пък, Общинският съвет взе решение за именуване на улици –  Лясковско шосе, в квартал 77 на града, отреден за жилищно строителство. Кметът Васил Едрев внесе в местния парламент схема за нова улица, с предложение за именуването й. Основният мотив е, че обитателите на застроените там жилищни сгради искат  да бъдат адресно  регистрирани по постоянен и настоящ адрес.

 

Снимки