Напълно готово е първото общинско многофункционално спортно игрище в Айтос

Дейностите по изграждането на първото общинско многофункционално спортно игрище в Айтос са на финала, научи НП в първия работен ден на 2015 година. Очаква се тези дни фирмата изпълнител да подаде необходимите документи, за да влезе спортното съоръжение в експлоатация.

Игрището беше построено по проект на Община Айтос. Две модерни спортни площадки са ситуирани в северната част на Спортен комплекс „Крум Делчев“ /градския стадион/. Всяка от площадките е с размери 20 на 40 м. Специализирани са за футбол, минифутбол, хандбал и тенис на корт.

Проектът за реновиране на старото социгрище включваше и ограждането на площадките със специална оградна система с височина 4 м. Късите страни на игрищата, където оградата е най-уязвима от ударите на топката, са подсили с допълнителна мрежа с височина 2 м.

Настилката е изкуствена трева с пълнеж от кварцов пясък, специално разработена за футболни и мултифункционални игрища и предпазва играчите от евентуални охлузвания и травми при падане. Интересното е, че разчертаването на игрището е с различен цвят трева, което му позволява да запази първоначалните си очертания, независимо от атмосферните влияния и броя на часовете на игра върху него.

Проектът на Община Айтос беше изцяло финансиран от Министерството на младежта и спорта. Извън проектните дейности, общинарите се погрижиха и за пространството около новото спортно съоръжение. Бяха изчистени и буквално измити наносите в подстъпите към него. А на участъка от старото игрище, останал извън рамките на новото, беше насипано, разтлано и уплътнено покритие от чакъл.

Веднага щом игрището влезе в експлоатация, ще бъде официално открито и достъпно за всички граждани на общината.

Снимки