29 номинирани за "Изявен ученик 2016" на Община Айтос

29 ученици тази година са номинирани от училищните ръководстваза за приза на Община Айтос "Изявен ученик 2016" по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.  В списъка с имената на талантливи деца от общината е Дилян Тодоров Павлов, седмокласник от СОУ „Христо Ботев”- Айтос. за призовото му класиране на Националната олимпиада по физика и астрономия. Дилян заслужи отличието и заради спечелените затни медали от Международно математическо състезание „Математика без граници”. Мария Руменова Луизова от Х клас е второто предложение на СОУ „Христо Ботев”, заради първото място в Националното състезание по творческо писане. И Републиканската шампионка по спортна акробатика и участник в Световното първенство Мариела Костадинова Костадинова за поредна година е сред фаворитите, заедно с партньорката си от женската двойка Мими Петрова Казакова. И двете са възпитаници на СОУ "Христо Ботев", съответно в VІІ и ХІ клас. Още двама състезатели с национални успехи, единадесетокласниците Дурсун Османов Дурсунов и Мариян Радостинов Рачев ще представят СОУ "Христо Ботев" на традиционната среща на кмета на Община Айтос Васил Едрев с най-изявените ученици на 19 май т.г. На републиканския шампионат по лека атлетика Дурсун спечели за училището и Айтос сребърен медал на троен скок и бронзов медал на скок дължина, а Мариян е бронзов медалист на троен скок.

Два златни медала от Национален турнир „Математика без граници” са основателната причина Айлин Смаил Адем от ІІ клас да представя  СОУ „Н. Й. Вапцаров” - Айтос на престижната среща в навечерието на празника. Още успехи предстоят на Айлин на финала на турнира, който ще се проведе на 1-3.07.2016 г. в Несебър.

Отличното представяне в кръговете на Националното състезание по БЕЛ „Любословие” и „Стъпала на знанието” нарежда сред първенците на СОУ "Н.Й. Вапцаров" шестокласничките Вивиан Красимирова Стоянова и Дария Стойчева Аврамова.

Друга възпитаничка на училището Илайда Рейхан Естесова заслужи номинацията за отлично представяне и класиране на общински, областен и национален кръг на олимпиадата по Химия и опазване на околната среда.

Запазено място сред най-добрите има и Йоан Мариянов Маринов от VІІ клас на СОУ „Н. Й. Вапцаров". Йоан е капитан на волейболния отбор на училището, завоювал  първото място в общинския и областния етап на ученическите игри 2015-2016 год. и ІІ място на зоналния етап на игрите.

ПГСС „Златна нива” - Айтос е заложила на изявите на десетокласника Благой Великов Благоев, който грабна второто място и сребърния медал на Национално състезание „Млад фермер”. Професионалната гимназия е дала доверието си и на Габриела Павлова Димитрова от ХІ клас за безспорното първо място в Националното състезание по Озеленяване и цветарство, Национална панорама на професионалното образование Пловдив. Абитуриентката Дерия Лютви Хасан пък е гордостта на гимназията със ертификата си за участие с есе в Национална ученическа конференция по гражданско образование „Семейство- училище- общество” гр. Добрич.

ОУ „Атанас Манчев” - Айтос е излъчило трима изявени ученици за призовите места в общински конкурси - Ангел Йорданов Рашков от ІV клас,  Димитър Илиев Демирев от VІ клас е Лейля Зийнети Даил от VІ клас.

В класацията на най-добрите е и спортискта номер едно на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с. Карагеоргиево, осмокласничката Мелис Мюмюн Нури. Училищното ръководство е гласувало доверие и на отличничката Берна Метинова Латифова от VІІІ клас, която има и безспорни спортни успехи. Карагеоргиево изпраща и отличника на випуск 2016 Шуле Басри Мурад от VІІІ клас,, печелила първи и втори места в общински конкурси.

Кюбра Шенол Осман от VІ клас е едно от трите предложения на ОУ „Светлина” с.Тополица. Кюбра представя училището в Областен кръг на олимпиада по БЕЛ в Бургас. Седмокласничките от с. Тополица Елица Бисерова Лазарова и Нелис Мехмед Хикмет също ще са на традиционната празнична среща с кмета заради успехите си в областния кръг кръг на олимпиадата по химия в Бургас и участието си в VІ-то националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2016.

Участия в състезания, конкурси и олимпиади по български език и литература, английски език, математика и изобразително изкуство са критериите, по които ръководството на ОУ "Христо Ботев" с. Пирне е избрало тримата си изявени ученици - шестокласниците Назар Шенол Сали и Синем Лютви Рамадан и Джансу Мурад Яшар от VІІ клас. Предложенията на ОУ "Христо Ботев" с. Мъглен са за отличниците Шевкет Севдали Шевкет от ІV клас, Халил Ахмед Етим от VІІІ клас и Фатме Неждет Чауш от VІІІ клас.

НП

 

Снимки