НЯМА ЛЕТЕН ОТДИХ ЗА АЙТОСКИТЕ БОРЦИ – НЕ ПРОПУСКАТ СЪСТЕЗАНИЕ

МОМИЧЕТАТА ДЕБЮТИРАХА НА ТУРНИР В ИСПЕРИХ

Няма сезони за Спортния клуб по борба „Айтос“, борците не се спират, изявите им на тепиха са ежеседмични.  Не пропуснаха и Първия национален турнир за ученици в гр.Стара Загора. Идеята на турнира е борбата да стане част от Ученически игри 2025. За това пред МОН ще настоява Българската федерация по борба.

А за младия треньор на клуба Октай Хасан, участието във всеки турнир в страната е най-добрата тренировка, защото борците съизмерват нивото си на подготвеност със състезатели от различни клубове. И в Стара Загора, СКБ „Айтос“ успя да впечатли съдиите и публиката - с два златни медала  за Исак Антонов в категория до 30 кг и Ибрахим Мустафа- в категория до 38 кг. Сребърен медал заслужи Стефан Кандур, категория до 32кг., с бронзовия се закичи Александър Кандур, категория до 42 кг.. С две 5 – ти места се поздравиха Мерт Адем - 53 кг.и Хасан Исюф - 59 кг., които са отскоро в клуба.

На 28 юни айтоският клуб имаше първо участие и в Първия държавен шампионат по плажна борба в базата на НСА в Равда. При мъжете, треньорът Октай Хасан стана шампион в кат. 80 кг. При най-малките Ибрахим Мустафа се пребори за второто място, Мустафа Зюлфекер пък стана втори при юношите.  И при кадетите айтозлии бяха в топ 3 – Мертол Адем заслужи третото място.

В с. Китанчево, община Исперих пък беше дебютът на момичетата от отбора на КСБ „Айтос“ с треньор Сийка Иванова. В първото официално състезание – народни борби, участваха три от младите състезателки на дамския отбор. Категорично, първото място в кат. 26 кг. зае Недка Антонова – най-новата спортна звезда на клуба. Иванова започва подготовката на младите дами за първо участие в Държавния шампионат по свободна борба, а мъжката половина на клуба се готви за Балканиадата в Турция в края на м. юли.

Снимки