Областният управител и кметът подписват първия договор за целево финансиране на 17 март

Във вторник, 17 март, в Българска банка за развитие ще постъпи искане по първия за Айтос договор за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Сдружението, което кандидатства за безвъзмездна помощ по програмата, е "Айтос. Гарова 5".

Точно в 10 сутринта във вторник, Областният управител Вълчо Чолаков и кмета на Община Айтос Васил Едрев ще подпишат договора в Областна управа в Бургас и ще дадат карт бланш на Сдружението да обнови масивната сграда на ул. "Гарова" 5 в Айтос.

В сдружението участват 60 апартамента от общо трите входа на сградата. За краткия срок от старта на програмата, етажната собственост е изпълнила успешно всички етапи, предхождащи подписване на договора за целево финансиране. Те включват регистриране на сдружението по реда на чл. 25, ал. 1 от ЗУЕС, подписване на протокол от общото събрание за осигуряване на достъп до всички обекти, както и сключване на договор между сдружението и общината.

Сградата на ул. "Гарова" 5 е издигната и завършена от Строителни войски през 1984 г. Типът строителство е пакетоповдигащи плочи, има пет жилищни етажа и партерен етаж с два магазина. 60-те собственици на жилищни апартаменти са единодушни, че Националната програма им дава изключителния шанс да обновят общия си дом. И признават, че покрай общите събрания и процедурата за санирането, са по-често заедно и са си станали по-близки.

Снимки