Община Айтос и ЕКОПАК България наградиха труда и старанието на училищата и децата в инициативата „Градска рециклиада“

Стотици бяха децата от общинските училища, които се включиха в инициативата на Община Айтос и ЕКОПАК България „Градска рециклиада“. Общо 1200 кг пластмасови бутилки и метални кенове събраха за рециклиране айтоските училища, а в навечерието на Деня на Земята беше организирано извозването на събираните отпадъци.

В инициативата, която цели популяризиране на разделното събиране, много активно се включиха  СУ "Никола Вапцаров", СУ "Христо Ботев", ПГСС "Златна нива", ОУ "Атанас Манчев", ОУ "Св.св Кирил и Методий" с. Карагеоргиево, ОУ "Христо Ботев" с. Пирне, ОУ "Христо Ботев" с. Мъглен, ОУ "Светлина" с. Тополица. За старанието, труда и усилията, училищата и децата получиха благодарност, грамоти и награди от Община Айтос и ЕКОПАК България.

Днес, на 2 май, от името на кмета Васил Едрев, екологът на Община Айтос - Ст. експерт Катя Иванова връчи на всяко от учебните заведения грамота за участие и награди - топки и кошчета за разделно събиране.

Ще припомним, че това е най-мащабната и първа по рода си подобна инициатива, която се провежда в 14 общини в България от март до декември 2023 г. под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове - Спаси живот!“

Снимки